Fortsätt till huvudinnehåll

Mixed media-kväll

Idag har vi sjukstuga hemma hos oss. Grodan hade feber i går och idag har hon en irriterande hosta. Barnen vill ha sina album och titta i och sitter nu i soffan och skrattar och fnissar över bilder på sig själva. Underbart ljud! Det är ju just det man vill få när man suttit med de där albumen i flera år.

Eftersom jag är ensam hemma med barnen den här helgen använde jag delar av lördag kväll till att pyssla. Barnen somnade tidigt så jag tittade på en film och gick sedan ner en sväng. Årets Creativ JumpStart ger blandade intryck. En del inspirerar annat förstår jag mig inte på. Använde min geleplatta i går...


Den var inte så hållbar, har bara använt den vid två tillfällen och den är redan ganska sliten. Men nu har jag massor med olika mönster att skapa med så jag kommer nog inte att använda den på ett tag. Kan smälta ner den och göra en ny när det behövs.


Köpte mig ett nytt verktyg. För att kunna rulla ut färgen på geleplattan. Färglagret blev mycket jämnare.


Gjorde massor med små papperslappas som kan användas till olika projekt. Här nedan kommer några bilder på några enskilda bitar.

För att få mönstren har jag använt min sönderklippta fönsterskrapa, bubbelplast, fruktnät, toarulle och några die cuts. Det rutiga bakgrundsmönstret blev av att några av pappren inte var släta. Effektfullt.

Kommentarer

  1. Vilka läckra papperslappar... fiffigt att använda så mycket "skräp"
    Hoppas Grodan är frisk nu :O)

    Ha det bra.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!!

Populära inlägg i den här bloggen

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!

make it work.

Alltså det här med att bli klar.... man kladda och kluttar o så funderar man på när det är klart. Är det någonsin klart??? Jag vet inte. Detta är från min artjournal och är inspirerad av Tori Weyers video på CJS2017. Påminner lite om valar eller nått... Inte alls något jag skulle hitta på själv, men kul att testa.