Fortsätt till huvudinnehåll

Flaggspel till tårta

Idag har vi haft 5års kalas för vår stora tjej. Älskar att baka o har därför gjort hennes tårta. Till skillnad från hennes lillasyster som tycker att glass är bäst, gillar Grodan riktig tårta. Brukar göra ganska enkla tårtor innehållsmässigt. Gillar enkla, rena smaker. Ovanpå brukar jag där emot gå bananas :)
I år fick jag för mig att jag skulle göra ett flaggspel istället för att skriva grattis på själva tårtan.Använde grillpinnar, Scrappers floss o flera olika Washitape. Hittade bokstäver som var lagom stora för tejpen. Hade tänkt mig svarta bokstäver, men hade inga hemma o ingen tid att åka o köpa. Blev rätt bra ändå. Grodan var helnöjd!

Så här blev tårtan:


På utsidan, färskostkräm, sugerpaste o diverse strössel. Banden o ballongerna är sugerpaste. Inuti rulltårtebotten, mango o hallon, drömtårtebotten, banan o äppelmos, kokosrulltårtebotten, chokladmousse o sist ett lager rulltårtebotten till. Smarrigt o uppskattat :)

Kommentarer

 1. oj så kreativt, jättefint både tårtan och vimplarna!

  SvaraRadera
 2. Superfint.. Rolig ide med vimplarna...

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Oj vad smaskigt det låter! Fin tårta och coola vimplar, kul idé!

  SvaraRadera
 4. Men guuud så häftigt! Att använda scrapbooking ovanpå tårtan har aldrig slagit mig!... :P En idé som kan komma till användning framöver! ;) Tack för tipset!

  Kram Kicki

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!!

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Nytt projekt - utmaning!!

Har en kollega som så gärna vill ha en tavla jag gjort, meeeeeeeen inte i de färger jag brukar använda utan i gråskala. En riktigt utmaning! Bangar inte för det, men är inte lite smått nervös för hur jag ska få ihop det.


Tavlan är 70 x 50cm och jag har inte gjort någon sådan stor förut, så bara det är en utmaning.


Har samlat ihop allt krimskrams jag har kunna hitta, men skulle kanske letat upp lite större grejer. Får se hur jag får ihop det.


Har böjat lite förstiktigt, tror att jag behöver jobba mer ner mot underkanten. Letar skräp både här och var som jag kan använda - kul arbete!