Fortsätt till huvudinnehåll

Flaggspel till tårta

Idag har vi haft 5års kalas för vår stora tjej. Älskar att baka o har därför gjort hennes tårta. Till skillnad från hennes lillasyster som tycker att glass är bäst, gillar Grodan riktig tårta. Brukar göra ganska enkla tårtor innehållsmässigt. Gillar enkla, rena smaker. Ovanpå brukar jag där emot gå bananas :)
I år fick jag för mig att jag skulle göra ett flaggspel istället för att skriva grattis på själva tårtan.Använde grillpinnar, Scrappers floss o flera olika Washitape. Hittade bokstäver som var lagom stora för tejpen. Hade tänkt mig svarta bokstäver, men hade inga hemma o ingen tid att åka o köpa. Blev rätt bra ändå. Grodan var helnöjd!

Så här blev tårtan:


På utsidan, färskostkräm, sugerpaste o diverse strössel. Banden o ballongerna är sugerpaste. Inuti rulltårtebotten, mango o hallon, drömtårtebotten, banan o äppelmos, kokosrulltårtebotten, chokladmousse o sist ett lager rulltårtebotten till. Smarrigt o uppskattat :)

Kommentarer

 1. oj så kreativt, jättefint både tårtan och vimplarna!

  SvaraRadera
 2. Superfint.. Rolig ide med vimplarna...

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Oj vad smaskigt det låter! Fin tårta och coola vimplar, kul idé!

  SvaraRadera
 4. Men guuud så häftigt! Att använda scrapbooking ovanpå tårtan har aldrig slagit mig!... :P En idé som kan komma till användning framöver! ;) Tack för tipset!

  Kram Kicki

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!!

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!