Fortsätt till huvudinnehåll

Snart knackar julen på dörren

Min pyssliga sida har fått vila denna höst. Har inte haft någon ork då min svärmor varit sjuk o mycket tid har gått till att ta hand om mina barn så min man kunnat vara på sjukhuset med henne. Så när kvällen kommit har jag bara rasat ihop i soffan o varken haft ork eller lust att göra så mycket. Har pysslat lite med mina barn, de har gjort julklappar till mor- o farföräldrar. Några fler ska vi försöka knåpa ihop innan jul. Nu förlorade jag min svärmor i söndags kväll. Skönt för henne att slippa detta kämpande, men usch vad ont det gör i hjärtat. I går träffades vi hela familjen hos min svägerska o bara var lite. Och i går kväll gjorde jag äntligen klart vårt pepparkakshus som jag började på förra veckan.Har knåpat ihop det utan mall vilket gör att det är vint o skevt men det gör mig inget. Hittade ett fantastiskt recept på kristyr hos Johanna som gör galet underbara tårtor.
Knåpade ihop en "gardin" till köksfönstret oxå, i pepparkaka o papparkaksmått.Det blev faktiskt rätt roligt :) o så luktar det väldigt gott i köket.
Idag har jag klämt ihop en etikett till pepperkaksburken oxå. Inget märkvärdigt men det blir en så mycket roligare burk med en liten etikett på.


Ja, kära svärmor. Jag vet att du inte skulle vilja att jag säckade ihop totalt. Mina fantastiska flickor hjälper mig att låta bli, även om jag inte gråtit klart ännu. Livet går sin gång o julen står snart för dörren. Får försöka ta en dag i taget o komma igenom detta med. Kommer alltid att sakna dig.

Kommentarer

 1. jättefint pepparkakshus:-) Och vilken härlig gardin...:-) Jag förstår verkligen att du ej har ork till pyssel nu. kram till dig.

  SvaraRadera
 2. Jätte mysigt hus och vilken rolig idé med gardinen!!!!

  SvaraRadera
 3. Så fin gardin och pepparkakshuset är jättemysigt!

  SvaraRadera
 4. Åh så snyggt pepparkakshus, så fiint, och gardinen det blev ju så julfiint :)

  Sänder dig styrkekramar i massor!!
  Majsan

  SvaraRadera
 5. Åh, vet precis vad du går igenom nu. Jag har det likadant med min mamma. Hon har precis fått veta att hon har en tumör i levern.pysslandet får läggas åtsidan för andra saker. Stor kram till dig. tyrasmatte

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!!

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.