Fortsätt till huvudinnehåll

Snart knackar julen på dörren

Min pyssliga sida har fått vila denna höst. Har inte haft någon ork då min svärmor varit sjuk o mycket tid har gått till att ta hand om mina barn så min man kunnat vara på sjukhuset med henne. Så när kvällen kommit har jag bara rasat ihop i soffan o varken haft ork eller lust att göra så mycket. Har pysslat lite med mina barn, de har gjort julklappar till mor- o farföräldrar. Några fler ska vi försöka knåpa ihop innan jul. Nu förlorade jag min svärmor i söndags kväll. Skönt för henne att slippa detta kämpande, men usch vad ont det gör i hjärtat. I går träffades vi hela familjen hos min svägerska o bara var lite. Och i går kväll gjorde jag äntligen klart vårt pepparkakshus som jag började på förra veckan.Har knåpat ihop det utan mall vilket gör att det är vint o skevt men det gör mig inget. Hittade ett fantastiskt recept på kristyr hos Johanna som gör galet underbara tårtor.
Knåpade ihop en "gardin" till köksfönstret oxå, i pepparkaka o papparkaksmått.Det blev faktiskt rätt roligt :) o så luktar det väldigt gott i köket.
Idag har jag klämt ihop en etikett till pepperkaksburken oxå. Inget märkvärdigt men det blir en så mycket roligare burk med en liten etikett på.


Ja, kära svärmor. Jag vet att du inte skulle vilja att jag säckade ihop totalt. Mina fantastiska flickor hjälper mig att låta bli, även om jag inte gråtit klart ännu. Livet går sin gång o julen står snart för dörren. Får försöka ta en dag i taget o komma igenom detta med. Kommer alltid att sakna dig.

Kommentarer

 1. jättefint pepparkakshus:-) Och vilken härlig gardin...:-) Jag förstår verkligen att du ej har ork till pyssel nu. kram till dig.

  SvaraRadera
 2. Jätte mysigt hus och vilken rolig idé med gardinen!!!!

  SvaraRadera
 3. Så fin gardin och pepparkakshuset är jättemysigt!

  SvaraRadera
 4. Åh så snyggt pepparkakshus, så fiint, och gardinen det blev ju så julfiint :)

  Sänder dig styrkekramar i massor!!
  Majsan

  SvaraRadera
 5. Åh, vet precis vad du går igenom nu. Jag har det likadant med min mamma. Hon har precis fått veta att hon har en tumör i levern.pysslandet får läggas åtsidan för andra saker. Stor kram till dig. tyrasmatte

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!!

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Nytt projekt - utmaning!!

Har en kollega som så gärna vill ha en tavla jag gjort, meeeeeeeen inte i de färger jag brukar använda utan i gråskala. En riktigt utmaning! Bangar inte för det, men är inte lite smått nervös för hur jag ska få ihop det.


Tavlan är 70 x 50cm och jag har inte gjort någon sådan stor förut, så bara det är en utmaning.


Har samlat ihop allt krimskrams jag har kunna hitta, men skulle kanske letat upp lite större grejer. Får se hur jag får ihop det.


Har böjat lite förstiktigt, tror att jag behöver jobba mer ner mot underkanten. Letar skräp både här och var som jag kan använda - kul arbete!