Fortsätt till huvudinnehåll

Tutorial: Fågel

Eftersom jag inte får shoppa någonting än så måste jag ju hitta andra lösningar på mina scrapproblem. Tidigare har jag åkt till en scrapaffär o köpt det jag behövt. Gör väldigt mycket egna dekorationer för tillfället, har bara gjort enstaka tidigare.
Behövde en fågel till en fågelholk jag håller på med. Hittade ett tips om att ta en bild på en fågel o rita över den på papp för att sedan.... bra idé men fick problem med en gång. Hittade ingen fågel. Min fågelholk är inte så stor heller så jag behövde ju en liten fågel. Så jag körde på frihand. Så här gjorde jag:


Du behöver papp, tejp, sax o mönsterpapper. Jag hade fram chalk oxå.


Ritar först två ringar o ett näbb.


Ritar sedan till linjerna lite ger fågeln stjärt o ben. 


Klipper ut den. När man vänder på den ser det mer ut som en fågel.


Tejpar sedan fast kartongfågeln på mönsterpappret. Bra att fundera på vilket håll man vill att fågeln ska titta innan man tejpar :)


Chalkar sedan kanterna. Det kan man ju vänta med om man vill, eller dekorera fågeln på någon annat vis.


 Jag gjorde några stycken fåglar när jag ändå höll på. En blev lite större, en lite mindre. Kommer chalka kanterna på de andra fåglarna när jag vet vad jag ska ha dem till :)

Kommentarer

  1. Det blev ju jättefina fåglar! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Snygga! En liten kapsyl på stjärten bara så är det färdigt! ;)
    Jag bokar gärna in en pysseldag, täkte kolla om ni är hemma imorgon med, men vi kan höras imorgon! Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!!

Populära inlägg i den här bloggen

Creative Jumpstart nr2

Den här utmaningen var rolig! Inspirerad av Kae Pea´s lektion på creative jumpstart. Hade ju som vanligt inte hälften av sakerna som hon använde, och skulle kanske se till att skaffa mig ett block anpassat för mxed media, men det var kul och jag gillar henne!! Kanske att hon kommer bli en stor canvas en dag.

Ta en lott!! Blogcandy!

Nu fick jag fotat! Så här kommer den.... Min 10 000 sidvisnings BLOGCANDY .... För att vara med: 1. Länka till min candy från din blogg/hemsida. Låna gärna bilden om du vill. 2. Skriv en kommentar till detta inlägget. 3. Bli gärna följare, om du vill. Vad kan du då vinna? Jo detta... Tre rullar tejp, Teeny Alphas, band, två stämplar, jounaling tags, brads, mm. Candyn avslutas den 21oktober. Vinnaren redovisar i vecka 43. LYCKA TILL!!! Och TACK för att DU tittar in i min blogg!!

Creative Jumpstart 2020

Det är alltid roligt att börja året med Creativ Jumstart och i år är det tredje året jag är med. Årets tema är Super Powers och jag har fått gjort några alster inspirerade av workshoppen. Har enbart jobbat i min artjournal i år, kanske kommer att hitta någon teknik jag kan använda till mina tavlor.