Fortsätt till huvudinnehåll

Tutorial: Fågel

Eftersom jag inte får shoppa någonting än så måste jag ju hitta andra lösningar på mina scrapproblem. Tidigare har jag åkt till en scrapaffär o köpt det jag behövt. Gör väldigt mycket egna dekorationer för tillfället, har bara gjort enstaka tidigare.
Behövde en fågel till en fågelholk jag håller på med. Hittade ett tips om att ta en bild på en fågel o rita över den på papp för att sedan.... bra idé men fick problem med en gång. Hittade ingen fågel. Min fågelholk är inte så stor heller så jag behövde ju en liten fågel. Så jag körde på frihand. Så här gjorde jag:


Du behöver papp, tejp, sax o mönsterpapper. Jag hade fram chalk oxå.


Ritar först två ringar o ett näbb.


Ritar sedan till linjerna lite ger fågeln stjärt o ben. 


Klipper ut den. När man vänder på den ser det mer ut som en fågel.


Tejpar sedan fast kartongfågeln på mönsterpappret. Bra att fundera på vilket håll man vill att fågeln ska titta innan man tejpar :)


Chalkar sedan kanterna. Det kan man ju vänta med om man vill, eller dekorera fågeln på någon annat vis.


 Jag gjorde några stycken fåglar när jag ändå höll på. En blev lite större, en lite mindre. Kommer chalka kanterna på de andra fåglarna när jag vet vad jag ska ha dem till :)

Kommentarer

  1. Det blev ju jättefina fåglar! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Snygga! En liten kapsyl på stjärten bara så är det färdigt! ;)
    Jag bokar gärna in en pysseldag, täkte kolla om ni är hemma imorgon med, men vi kan höras imorgon! Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!!

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Nytt projekt - utmaning!!

Har en kollega som så gärna vill ha en tavla jag gjort, meeeeeeeen inte i de färger jag brukar använda utan i gråskala. En riktigt utmaning! Bangar inte för det, men är inte lite smått nervös för hur jag ska få ihop det.


Tavlan är 70 x 50cm och jag har inte gjort någon sådan stor förut, så bara det är en utmaning.


Har samlat ihop allt krimskrams jag har kunna hitta, men skulle kanske letat upp lite större grejer. Får se hur jag får ihop det.


Har böjat lite förstiktigt, tror att jag behöver jobba mer ner mot underkanten. Letar skräp både här och var som jag kan använda - kul arbete!