Fortsätt till huvudinnehåll

Tutorial: Fågel

Eftersom jag inte får shoppa någonting än så måste jag ju hitta andra lösningar på mina scrapproblem. Tidigare har jag åkt till en scrapaffär o köpt det jag behövt. Gör väldigt mycket egna dekorationer för tillfället, har bara gjort enstaka tidigare.
Behövde en fågel till en fågelholk jag håller på med. Hittade ett tips om att ta en bild på en fågel o rita över den på papp för att sedan.... bra idé men fick problem med en gång. Hittade ingen fågel. Min fågelholk är inte så stor heller så jag behövde ju en liten fågel. Så jag körde på frihand. Så här gjorde jag:


Du behöver papp, tejp, sax o mönsterpapper. Jag hade fram chalk oxå.


Ritar först två ringar o ett näbb.


Ritar sedan till linjerna lite ger fågeln stjärt o ben. 


Klipper ut den. När man vänder på den ser det mer ut som en fågel.


Tejpar sedan fast kartongfågeln på mönsterpappret. Bra att fundera på vilket håll man vill att fågeln ska titta innan man tejpar :)


Chalkar sedan kanterna. Det kan man ju vänta med om man vill, eller dekorera fågeln på någon annat vis.


 Jag gjorde några stycken fåglar när jag ändå höll på. En blev lite större, en lite mindre. Kommer chalka kanterna på de andra fåglarna när jag vet vad jag ska ha dem till :)

Kommentarer

  1. Det blev ju jättefina fåglar! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Snygga! En liten kapsyl på stjärten bara så är det färdigt! ;)
    Jag bokar gärna in en pysseldag, täkte kolla om ni är hemma imorgon med, men vi kan höras imorgon! Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!!

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!