Fortsätt till huvudinnehåll

En vecka i England

Varje år v7 åker min man o Grodan på scoutläger, har det underbart och är fullständigt uppslukade i vad de håller på med. Detta brukar leda till att jag är irriterad och sur men i år bestämde jag mig för att bryta detta och tog med mig Ugglan till Nicole i Norwich, England. Vi har haft det så bra! Nicole är konstnär och har undervisat i konst vilket gjorde att vi pysslade och målade mycket. Vi fick med oss en bra hög med konstverk hem. Nedan kommer ett litet uppslag av allt vi gjorde...

Den här är inspirerad av en av konstnärerna från CJS2017. Gjorde ett kollage under med tepåsar, papper, silkespapper och guldblad.


Här är oxå ett kollage under med papper i olika färger och strukturer. Målade hela canvasen med vit färg och torkade av det mesta för att få en lite mer enhetlig yta att sätta löven på.


 Syns inte så tydligt men vissa papper är lite tjockare.


Sedan provade vi att trycka på geléplattor. Jag har gjort det innan, under CJS2014 tror jag. Men inte Ugglan. Det var lite krångligt med färgerna, en sort var lite väl blöt och en annan lite väl snabbtorkande. Tänker att jag kan använda dem till bakgrunder till layouter och canvasmålningar.

Ugglan gjorde oxå en massa fina målningar. Många av dem gav hon bort. Dessa två fick jag.Nedan kommer några fler som jag gjort. Den med hjärtat ska jag lägga till någon text till tänker jag.Provade vax oxå. Ska egentligen målas på tyg, men fick prova på aquarellpapper. Krävs lite träning för att få till tekniken. Men kul att testa. Har ju inget sådant här hemma.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!