Fortsätt till huvudinnehåll

En vecka i England

Varje år v7 åker min man o Grodan på scoutläger, har det underbart och är fullständigt uppslukade i vad de håller på med. Detta brukar leda till att jag är irriterad och sur men i år bestämde jag mig för att bryta detta och tog med mig Ugglan till Nicole i Norwich, England. Vi har haft det så bra! Nicole är konstnär och har undervisat i konst vilket gjorde att vi pysslade och målade mycket. Vi fick med oss en bra hög med konstverk hem. Nedan kommer ett litet uppslag av allt vi gjorde...

Den här är inspirerad av en av konstnärerna från CJS2017. Gjorde ett kollage under med tepåsar, papper, silkespapper och guldblad.


Här är oxå ett kollage under med papper i olika färger och strukturer. Målade hela canvasen med vit färg och torkade av det mesta för att få en lite mer enhetlig yta att sätta löven på.


 Syns inte så tydligt men vissa papper är lite tjockare.


Sedan provade vi att trycka på geléplattor. Jag har gjort det innan, under CJS2014 tror jag. Men inte Ugglan. Det var lite krångligt med färgerna, en sort var lite väl blöt och en annan lite väl snabbtorkande. Tänker att jag kan använda dem till bakgrunder till layouter och canvasmålningar.

Ugglan gjorde oxå en massa fina målningar. Många av dem gav hon bort. Dessa två fick jag.Nedan kommer några fler som jag gjort. Den med hjärtat ska jag lägga till någon text till tänker jag.Provade vax oxå. Ska egentligen målas på tyg, men fick prova på aquarellpapper. Krävs lite träning för att få till tekniken. Men kul att testa. Har ju inget sådant här hemma.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Nytt projekt - utmaning!!

Har en kollega som så gärna vill ha en tavla jag gjort, meeeeeeeen inte i de färger jag brukar använda utan i gråskala. En riktigt utmaning! Bangar inte för det, men är inte lite smått nervös för hur jag ska få ihop det.


Tavlan är 70 x 50cm och jag har inte gjort någon sådan stor förut, så bara det är en utmaning.


Har samlat ihop allt krimskrams jag har kunna hitta, men skulle kanske letat upp lite större grejer. Får se hur jag får ihop det.


Har böjat lite förstiktigt, tror att jag behöver jobba mer ner mot underkanten. Letar skräp både här och var som jag kan använda - kul arbete!