Fortsätt till huvudinnehåll

Mellis

Det bästa med CJS2017 är att det får ner mig i pysselrummet. Alla inspirationsvideos ger mig så mycket idéer och jag har verkligen kunnat göra något av dem.

Igår fick jag börja med att städa. Det blir ju gärna lite rörigt när man håller på med mixed media, eller i alla fall när jag gör det.


Det blev en layout oxå till Ugglans tredje album. Har inte gjort något på evigheter så jag fick börja med bilder från 2014. Tanken är att scrappa något från varje månad. Så detta fick bli februari.


Inspiration till själva layouten har jag hittat via Pinterest och en layout gjord av Christin.gronnslett postad på Flickr.


Cardstocken har jag kladdat på när färg funnits över och använt en stencil med stjärnor. Har en hel hög med carstock som jag kladdat på samtidigt som jag gör mina mixed media projekt, och som jag sedan använder till layouter.


Material:
Liquitex Basics Acrylic Gesso
Panduro Acrylic Heavy Body #vermillion
Panduro Acrylic Heavy Body #primary blue
Crafters Workshop stencil #TCW417S
Simple Stories Sn@p! life Clear
Tag
American Crafts chipboard shapes #cameras
October Afternoon papper
Tim Holtz Distress Ink #aged mahogany
Thickers Charm

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!