Fortsätt till huvudinnehåll

Mellis

Det bästa med CJS2017 är att det får ner mig i pysselrummet. Alla inspirationsvideos ger mig så mycket idéer och jag har verkligen kunnat göra något av dem.

Igår fick jag börja med att städa. Det blir ju gärna lite rörigt när man håller på med mixed media, eller i alla fall när jag gör det.


Det blev en layout oxå till Ugglans tredje album. Har inte gjort något på evigheter så jag fick börja med bilder från 2014. Tanken är att scrappa något från varje månad. Så detta fick bli februari.


Inspiration till själva layouten har jag hittat via Pinterest och en layout gjord av Christin.gronnslett postad på Flickr.


Cardstocken har jag kladdat på när färg funnits över och använt en stencil med stjärnor. Har en hel hög med carstock som jag kladdat på samtidigt som jag gör mina mixed media projekt, och som jag sedan använder till layouter.


Material:
Liquitex Basics Acrylic Gesso
Panduro Acrylic Heavy Body #vermillion
Panduro Acrylic Heavy Body #primary blue
Crafters Workshop stencil #TCW417S
Simple Stories Sn@p! life Clear
Tag
American Crafts chipboard shapes #cameras
October Afternoon papper
Tim Holtz Distress Ink #aged mahogany
Thickers Charm

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Panduro Akrylfärg

I går lekte jag med min geleplatta. Det var inte så enkelt att få ett lagom lager färg när jag inte hade någon roller. Kladdade ut färgen med pensel, men det blev ganska tjockt lager. Första trycket blev därför mest en kladdig sörja.Så här såg plattan ut innan jag tryckte dit pappret. Har använt toarulle, bubbleplast, nät och kartong att trycka med.


Första trycket blev som sagt lite kladdigt eftersom färgen var så tjock.


Andra tyckningen blev mycket bättre.


Min geleplatta blev 12x12cm och kanske att jag kan klippa till trycken till mina 8"-album. Vi får se. Skoj var det. Tryckte några tags oxå, för att inte kasta bort för mycket färg. De blev riktigt bra.