Fortsätt till huvudinnehåll

Ny trädgårdsbok

När vi skaffade hus och trädgård skaffade jag en liten bok att samla tankar och idéer i och nu är den full. Har funderat ett tag hur jag ska göra, om jag ska skaffa en ny och vad jag ska ha i den. Min mamma har flera böcker och skriver upp var enda planta hon inhandlar eller får och markerar upp vilken rabatt den är planterad i. Inte riktigt min grej. Tycker det är kul med trädgård, men inte på det viset. Inte än i alla fall.

Så jag plockade fram en Smash book jag köpte förra året, när jag ändå köpte ett par andra och har nu dekorerat den på framsidan och så får det bli idéer om hur trädgården ska se ut inuti.
Den är inte så stor, 13,5x18,5cm.


Gjorde ett foto med min app LiveCollage med några favoritblommor som blommar just nu och skrev ut fotot med min  Canon iEPP.


Klämde sedan dit lite bokstäver och några fjärilar. Enkelt...


Så nu är det bara att börja klippa ut bilder ur trädgårdstidningar, rita skisser över trädgården och börja gräva och flytta sten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Panduro Akrylfärg

I går lekte jag med min geleplatta. Det var inte så enkelt att få ett lagom lager färg när jag inte hade någon roller. Kladdade ut färgen med pensel, men det blev ganska tjockt lager. Första trycket blev därför mest en kladdig sörja.Så här såg plattan ut innan jag tryckte dit pappret. Har använt toarulle, bubbleplast, nät och kartong att trycka med.


Första trycket blev som sagt lite kladdigt eftersom färgen var så tjock.


Andra tyckningen blev mycket bättre.


Min geleplatta blev 12x12cm och kanske att jag kan klippa till trycken till mina 8"-album. Vi får se. Skoj var det. Tryckte några tags oxå, för att inte kasta bort för mycket färg. De blev riktigt bra.