Fortsätt till huvudinnehåll

Ny trädgårdsbok

När vi skaffade hus och trädgård skaffade jag en liten bok att samla tankar och idéer i och nu är den full. Har funderat ett tag hur jag ska göra, om jag ska skaffa en ny och vad jag ska ha i den. Min mamma har flera böcker och skriver upp var enda planta hon inhandlar eller får och markerar upp vilken rabatt den är planterad i. Inte riktigt min grej. Tycker det är kul med trädgård, men inte på det viset. Inte än i alla fall.

Så jag plockade fram en Smash book jag köpte förra året, när jag ändå köpte ett par andra och har nu dekorerat den på framsidan och så får det bli idéer om hur trädgården ska se ut inuti.
Den är inte så stor, 13,5x18,5cm.


Gjorde ett foto med min app LiveCollage med några favoritblommor som blommar just nu och skrev ut fotot med min  Canon iEPP.


Klämde sedan dit lite bokstäver och några fjärilar. Enkelt...


Så nu är det bara att börja klippa ut bilder ur trädgårdstidningar, rita skisser över trädgården och börja gräva och flytta sten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!

make it work.

Alltså det här med att bli klar.... man kladda och kluttar o så funderar man på när det är klart. Är det någonsin klart??? Jag vet inte. Detta är från min artjournal och är inspirerad av Tori Weyers video på CJS2017. Påminner lite om valar eller nått... Inte alls något jag skulle hitta på själv, men kul att testa.