Fortsätt till huvudinnehåll

Ugglans andra album

Har köpt ett nytt album till Ugglan. Ett 12" från American Crafts. Det blev ett grönt denna gången. Har roat mig med framsidan. Rollade först ut gesso och lät det torka. Sprayade sedan med Color Shine genom en mask, vände masken och tryckte av färgen igen.


Tog en bit av mina monoprint-papper och stämplade dit två ugglor. Tog två andra bitar papper och stämplade dem med andra stämplar. Satte dem bakom kortet. Kapsylen har fått monoprint när jag tryckte det och är sedan stämplad med en del av en stämpel från Inkido.


Tagen är stämplad med swirls från Reprint. Stämplade dit en fjäril oxå.


Ska skriva dit hennes namn oxå och årtal för att det ska synas vilka år som finns i albumet. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!