Fortsätt till huvudinnehåll

Itty Bitty One

Det blir sällan som man tror. Hade tänkt mig en tv-kväll med Martin i går. Men det fanns inget att se och Martin somnade i soffan. Så Martin gick och la sig kvart över nio och jag gick ner i källaren och pysslade. Hittade ju denna bakgrund hos Birds Cards. Skrev ut den i 12"x12" på min Silhouette och sprayade den sedan med GlimmerMist och Color Shine.


Hittade en bild på min lilla Uggla när hon sitter bland mina krukor på altanen. Skrev ut den i svart-vitt. Mest för att jag inte har någon färg i skrivaren, men det blir ganska effektfullt när bakgrunden är så färgglad.


Har sedan satt några bitar svart Washi-tejp bakom kortet. Hittade en tag i mina samlingar. Ett par brads med tillhörande metallblomma samt en kapsyl jag dekorerade i förra veckan.


Tryckte kapsylen i min monoprintplatta när det var lite färg kvar. Har sedan stämplat en fjäril på den. Stämpeln kommer från Inkido och har ett alfabet tillsammans med fjärilen. Har sedan målat kapsylen med en färg som ska ge en känsla av glas. Kan inte komma på vad den heter just nu.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!