Fortsätt till huvudinnehåll

Album

Ska försöka mig på att redovisa mer detaljerat vad jag använder för material. Kanske kan intressera.
Köpte ett album för att kunna förvara layouterna jag gör till barnens andra kusin (de har fyra kusiner). Gillade effekten gesson fick på det andra albumet jag dekorerade och gav mig hän fullständigt. Använde en annan mask till denna och gjorde ett mönster på halva sidan.
Kletade sedan en slät yta på andra halvan. När gesson torkat sprayade jag med color shine och kladdade ut färgen med fingret.


Stämplade under och över bilden, i nedre kanten. Limmade dit namnet och en chipboard jag kladda med gesso, stämplat och målat.

Material:
8"x8" Modern D-ring album från American Craft.
Sifferstämpel från Slöjd-Detaljer.
Distress Ink aged mahogany från Ranger.
6"x6" template Swirly Garden från the Crafters Workshop.
Basics Acrylic Gesso från Liquitex.
Color Shine Mustard & Sweet Cherry från Heidi Swapp.
Papper Ska vi ta en FIKA? Maja Design.
Inktense Blocks från Derwent.
Stämpel the Alpabet Collage - J från Inkido

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!

make it work.

Alltså det här med att bli klar.... man kladda och kluttar o så funderar man på när det är klart. Är det någonsin klart??? Jag vet inte. Detta är från min artjournal och är inspirerad av Tori Weyers video på CJS2017. Påminner lite om valar eller nått... Inte alls något jag skulle hitta på själv, men kul att testa.