Fortsätt till huvudinnehåll

Album

Ska försöka mig på att redovisa mer detaljerat vad jag använder för material. Kanske kan intressera.
Köpte ett album för att kunna förvara layouterna jag gör till barnens andra kusin (de har fyra kusiner). Gillade effekten gesson fick på det andra albumet jag dekorerade och gav mig hän fullständigt. Använde en annan mask till denna och gjorde ett mönster på halva sidan.
Kletade sedan en slät yta på andra halvan. När gesson torkat sprayade jag med color shine och kladdade ut färgen med fingret.


Stämplade under och över bilden, i nedre kanten. Limmade dit namnet och en chipboard jag kladda med gesso, stämplat och målat.

Material:
8"x8" Modern D-ring album från American Craft.
Sifferstämpel från Slöjd-Detaljer.
Distress Ink aged mahogany från Ranger.
6"x6" template Swirly Garden från the Crafters Workshop.
Basics Acrylic Gesso från Liquitex.
Color Shine Mustard & Sweet Cherry från Heidi Swapp.
Papper Ska vi ta en FIKA? Maja Design.
Inktense Blocks från Derwent.
Stämpel the Alpabet Collage - J från Inkido

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Nytt projekt - utmaning!!

Har en kollega som så gärna vill ha en tavla jag gjort, meeeeeeeen inte i de färger jag brukar använda utan i gråskala. En riktigt utmaning! Bangar inte för det, men är inte lite smått nervös för hur jag ska få ihop det.


Tavlan är 70 x 50cm och jag har inte gjort någon sådan stor förut, så bara det är en utmaning.


Har samlat ihop allt krimskrams jag har kunna hitta, men skulle kanske letat upp lite större grejer. Får se hur jag får ihop det.


Har böjat lite förstiktigt, tror att jag behöver jobba mer ner mot underkanten. Letar skräp både här och var som jag kan använda - kul arbete!