Fortsätt till huvudinnehåll

PÅSK

Nä, nu ska jag skärpa mig. Jag hade tänkt att jag skulle fortsätta med ett blogginlägg varje dag, och nu ska det bli så. Hur svårt kan det vara? Hittar massor med inspiration hos Creativ JumpStart just nu. Denna bakgrunden är gjord av den färg som blev över när jag gjorde monoprint med min geleplatta.


Bakgrunden är gjord med en sönderklippt glasskrapa, bubbelplast, toarullar, några korklock, en bit kartong, en stämpel och en brad i form av en slända.


Använde ett tårtpapper till bakgrunden, en bit av kladdboken, några ägg som jag skrivit ut  med min Cameo och så en titel. Ritade en ojämn linje runt hela layouten med mina Derwent Inktense Blocks. Tog lite vatten på fingret och "drog" lite efter linjen här och var. De är perfekta för att få till en effekt.


Det var snöigt påsken 2012 så när jag hittade påskägg med mönster som liknade snöflingor så valde jag dem. Skar ut dem på svart/mörkbrunt papper och sprayade dem med Mustard från Heidi Swapp Color Shine. Gillar den mycket, blir en guldig, glittrig yta.


Tårtpappret i bakgrunden har jag oxå sprayat med Heidi Swap Color Shine samt Tattered Angels GlimmerMist.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Nytt projekt - utmaning!!

Har en kollega som så gärna vill ha en tavla jag gjort, meeeeeeeen inte i de färger jag brukar använda utan i gråskala. En riktigt utmaning! Bangar inte för det, men är inte lite smått nervös för hur jag ska få ihop det.


Tavlan är 70 x 50cm och jag har inte gjort någon sådan stor förut, så bara det är en utmaning.


Har samlat ihop allt krimskrams jag har kunna hitta, men skulle kanske letat upp lite större grejer. Får se hur jag får ihop det.


Har böjat lite förstiktigt, tror att jag behöver jobba mer ner mot underkanten. Letar skräp både här och var som jag kan använda - kul arbete!