Fortsätt till huvudinnehåll

PÅSK

Nä, nu ska jag skärpa mig. Jag hade tänkt att jag skulle fortsätta med ett blogginlägg varje dag, och nu ska det bli så. Hur svårt kan det vara? Hittar massor med inspiration hos Creativ JumpStart just nu. Denna bakgrunden är gjord av den färg som blev över när jag gjorde monoprint med min geleplatta.


Bakgrunden är gjord med en sönderklippt glasskrapa, bubbelplast, toarullar, några korklock, en bit kartong, en stämpel och en brad i form av en slända.


Använde ett tårtpapper till bakgrunden, en bit av kladdboken, några ägg som jag skrivit ut  med min Cameo och så en titel. Ritade en ojämn linje runt hela layouten med mina Derwent Inktense Blocks. Tog lite vatten på fingret och "drog" lite efter linjen här och var. De är perfekta för att få till en effekt.


Det var snöigt påsken 2012 så när jag hittade påskägg med mönster som liknade snöflingor så valde jag dem. Skar ut dem på svart/mörkbrunt papper och sprayade dem med Mustard från Heidi Swapp Color Shine. Gillar den mycket, blir en guldig, glittrig yta.


Tårtpappret i bakgrunden har jag oxå sprayat med Heidi Swap Color Shine samt Tattered Angels GlimmerMist.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!