Fortsätt till huvudinnehåll

Nedkladdad pocket

Fick ju en pocket av min kollega för att kunna använda till mina projekt. Har en pocket sedan tidigare som jag snodde av min man, den var på svenska och ganska trasig. Har använt den till allt möjligt. Gillar grejen med text på både layouter och kort. Den var på svenska, den jag fick av kollegan är på engelska.


Man ska ju ha en art jounal till sina mixed media projekt. Det har jag ingen och jag tänkte inte skaffa någon heller för jag vill ha mina små projekt till layouter och kort. Men med pocketboken kan jag ju prova lite tekniker och ändå kunna använda dem till mina layouter sedan.


På den fösta har jag bara använt min Ranger Distress Ink Pad för att chalka kanterna lite.


Den andra kladdade jag ner med Liquid Pearl, hade en flaska med pyttelite kvar i. Sedan sprayade jag den med Glimmer Mist.


Här provade jag med Pigment IZINK som jag köpte i veckan. Den har en pipett som man portionerar ut färgen med. Sedan sprayade jag sidorna med Sprinklers från October Afternoon Treehouse. Nu hade jag inte förarbetat sidan med något så den färgen försvann nästan. Tror jag behöver preppa sidan med Gesso först.


Denna sidan kladdade jag ner med Gesso sedan Liguid Pearl och så Stickles.


Sedan har jag använt boken för att inte slösa en massa färg när jag gjort geletryck på min platta. Målade in färgen i  boken istället gör på cardstock vilket jag gjort innan. Får se vad jag gör med dem sedan.


Några sidor är mycket färg på, några bara lite grann. Tänker att jag kan stämpla och klippa ut former och mönster med dem sedan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Panduro Akrylfärg

I går lekte jag med min geleplatta. Det var inte så enkelt att få ett lagom lager färg när jag inte hade någon roller. Kladdade ut färgen med pensel, men det blev ganska tjockt lager. Första trycket blev därför mest en kladdig sörja.Så här såg plattan ut innan jag tryckte dit pappret. Har använt toarulle, bubbleplast, nät och kartong att trycka med.


Första trycket blev som sagt lite kladdigt eftersom färgen var så tjock.


Andra tyckningen blev mycket bättre.


Min geleplatta blev 12x12cm och kanske att jag kan klippa till trycken till mina 8"-album. Vi får se. Skoj var det. Tryckte några tags oxå, för att inte kasta bort för mycket färg. De blev riktigt bra.