Fortsätt till huvudinnehåll

Nedkladdad pocket

Fick ju en pocket av min kollega för att kunna använda till mina projekt. Har en pocket sedan tidigare som jag snodde av min man, den var på svenska och ganska trasig. Har använt den till allt möjligt. Gillar grejen med text på både layouter och kort. Den var på svenska, den jag fick av kollegan är på engelska.


Man ska ju ha en art jounal till sina mixed media projekt. Det har jag ingen och jag tänkte inte skaffa någon heller för jag vill ha mina små projekt till layouter och kort. Men med pocketboken kan jag ju prova lite tekniker och ändå kunna använda dem till mina layouter sedan.


På den fösta har jag bara använt min Ranger Distress Ink Pad för att chalka kanterna lite.


Den andra kladdade jag ner med Liquid Pearl, hade en flaska med pyttelite kvar i. Sedan sprayade jag den med Glimmer Mist.


Här provade jag med Pigment IZINK som jag köpte i veckan. Den har en pipett som man portionerar ut färgen med. Sedan sprayade jag sidorna med Sprinklers från October Afternoon Treehouse. Nu hade jag inte förarbetat sidan med något så den färgen försvann nästan. Tror jag behöver preppa sidan med Gesso först.


Denna sidan kladdade jag ner med Gesso sedan Liguid Pearl och så Stickles.


Sedan har jag använt boken för att inte slösa en massa färg när jag gjort geletryck på min platta. Målade in färgen i  boken istället gör på cardstock vilket jag gjort innan. Får se vad jag gör med dem sedan.


Några sidor är mycket färg på, några bara lite grann. Tänker att jag kan stämpla och klippa ut former och mönster med dem sedan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!