Fortsätt till huvudinnehåll

Geletryck

I går kväll var jag i pysselrummet i några timmar och skapade. Första inspirerande videon från CJS2014 kom i går kväll och eftersom jag hade tid så passade jag på. Hela CJS2014 går i år ut på att använda det man har hemma i sitt hem. Första videon kom från Julie Fei-Fan Balzer och handlade om Gelli Printing (länken leder till Julies blogg och inte till videon). Mycket kul idéer. Nu har jag ju ingen geleplatta, än... Har hittat ett recept, behöver bara köpa gelatin.

Julie tipsade om att man kunde använda någon annan slags glatt yta istället och jag provade med min papperpalett med plastad yta. Har inte heller något gummiroller så jag kladdade ut färgen med min spatel. Hade inte heller så mycket att trycka med. Fick rensat i grönsakslådan och plockat med mig två varianter av nät. Det var dock svårt att få det att fungera.


Bubbelplast hade jag i två varianter, en mindre och en större. Fick rivit av en bit kartong oxå, men kom på nu att jag glömde använda den biten.


Fick en bok av en arbetskamrat efter att jag gjorde presentpåsarna. Kanske att häda att riva sönder en bok för att pyssla med, vet inte ens vem författaren är.


Men sidorna är fina och lite smått bruna i kanterna, så de kommer bli jättebra till pyssel.


Resultatet?? Jo, det har blivit flera sidor. Både med själva trycket som blev på paletten men oxå med det som fastnade på bubbelplasten.


Tror att det skulle kunna bli mycket bättre med geleplatta, så det får bli en sådan helt enkelt.


Själva bubbelplasttrycket direkt på boksidan blev dock mycket bra. Nu ska det bara klämmas ihop till några layouter oxå :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!