Fortsätt till huvudinnehåll

Geletryck

I går kväll var jag i pysselrummet i några timmar och skapade. Första inspirerande videon från CJS2014 kom i går kväll och eftersom jag hade tid så passade jag på. Hela CJS2014 går i år ut på att använda det man har hemma i sitt hem. Första videon kom från Julie Fei-Fan Balzer och handlade om Gelli Printing (länken leder till Julies blogg och inte till videon). Mycket kul idéer. Nu har jag ju ingen geleplatta, än... Har hittat ett recept, behöver bara köpa gelatin.

Julie tipsade om att man kunde använda någon annan slags glatt yta istället och jag provade med min papperpalett med plastad yta. Har inte heller något gummiroller så jag kladdade ut färgen med min spatel. Hade inte heller så mycket att trycka med. Fick rensat i grönsakslådan och plockat med mig två varianter av nät. Det var dock svårt att få det att fungera.


Bubbelplast hade jag i två varianter, en mindre och en större. Fick rivit av en bit kartong oxå, men kom på nu att jag glömde använda den biten.


Fick en bok av en arbetskamrat efter att jag gjorde presentpåsarna. Kanske att häda att riva sönder en bok för att pyssla med, vet inte ens vem författaren är.


Men sidorna är fina och lite smått bruna i kanterna, så de kommer bli jättebra till pyssel.


Resultatet?? Jo, det har blivit flera sidor. Både med själva trycket som blev på paletten men oxå med det som fastnade på bubbelplasten.


Tror att det skulle kunna bli mycket bättre med geleplatta, så det får bli en sådan helt enkelt.


Själva bubbelplasttrycket direkt på boksidan blev dock mycket bra. Nu ska det bara klämmas ihop till några layouter oxå :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Panduro Akrylfärg

I går lekte jag med min geleplatta. Det var inte så enkelt att få ett lagom lager färg när jag inte hade någon roller. Kladdade ut färgen med pensel, men det blev ganska tjockt lager. Första trycket blev därför mest en kladdig sörja.Så här såg plattan ut innan jag tryckte dit pappret. Har använt toarulle, bubbleplast, nät och kartong att trycka med.


Första trycket blev som sagt lite kladdigt eftersom färgen var så tjock.


Andra tyckningen blev mycket bättre.


Min geleplatta blev 12x12cm och kanske att jag kan klippa till trycken till mina 8"-album. Vi får se. Skoj var det. Tryckte några tags oxå, för att inte kasta bort för mycket färg. De blev riktigt bra.