Fortsätt till huvudinnehåll

Colour my world!

De senaste två året har jag försökt att logga mina alster. Har skrivit upp allt i en bok, som jag självklart gjort. Har kallat dem för 365 alster, för det är mitt mål. Att göra 365 alster på ett år. Har inte kommit upp i det ännu. Men mycket beror väl på hur man räknar. Har inte fått till något enda alster ännu i år, men jag har skapat massor. Det har inte blivit något färdigt ännu. Har inte hunnit och inte orkat sitta något nämnvärt i pysselrummet. Måste få ner datorn och så har det inte blivit.

Börjar dock bli färdig med årets bok för att notera mina alster. Detta var tänkt att bli baksidan, men vi får se hur framsidan blir först.


Har skurit ut en bit av en kartong, den är 8x12cm ungefär. Kletade på gesso, rev ut en av sidorna ur min bok som jag sprayat med Glimmermist och ritat ett hjärta på. Satte fast det med gessorn och kladdade lite gesso på kanterna för att det skulle sitta ordentligt. Lät det torka. Stämplade sedan "Colour my world!" med stämpeln från Panduro och en brun stämpeldyna.


Kladdade ner hela sidan med clear -Rock Candy- Crackle paint från Ranger Ink.  Gav en kul effekt. Har sedan chalkat kanten med Distress Ink Pad -walnut stain-. En riktig favoritdyna. Använder den mycket. Målade in den i några av sprickorna för att de skulle synas bättre.


I kväll planerar jag att pyssla en stund med Grodan. Då kanske jag kan få klart min bok. Måste skära till lite papper att skriva på oxå.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Panduro Akrylfärg

I går lekte jag med min geleplatta. Det var inte så enkelt att få ett lagom lager färg när jag inte hade någon roller. Kladdade ut färgen med pensel, men det blev ganska tjockt lager. Första trycket blev därför mest en kladdig sörja.Så här såg plattan ut innan jag tryckte dit pappret. Har använt toarulle, bubbleplast, nät och kartong att trycka med.


Första trycket blev som sagt lite kladdigt eftersom färgen var så tjock.


Andra tyckningen blev mycket bättre.


Min geleplatta blev 12x12cm och kanske att jag kan klippa till trycken till mina 8"-album. Vi får se. Skoj var det. Tryckte några tags oxå, för att inte kasta bort för mycket färg. De blev riktigt bra.