Fortsätt till huvudinnehåll

Colour my world!

De senaste två året har jag försökt att logga mina alster. Har skrivit upp allt i en bok, som jag självklart gjort. Har kallat dem för 365 alster, för det är mitt mål. Att göra 365 alster på ett år. Har inte kommit upp i det ännu. Men mycket beror väl på hur man räknar. Har inte fått till något enda alster ännu i år, men jag har skapat massor. Det har inte blivit något färdigt ännu. Har inte hunnit och inte orkat sitta något nämnvärt i pysselrummet. Måste få ner datorn och så har det inte blivit.

Börjar dock bli färdig med årets bok för att notera mina alster. Detta var tänkt att bli baksidan, men vi får se hur framsidan blir först.


Har skurit ut en bit av en kartong, den är 8x12cm ungefär. Kletade på gesso, rev ut en av sidorna ur min bok som jag sprayat med Glimmermist och ritat ett hjärta på. Satte fast det med gessorn och kladdade lite gesso på kanterna för att det skulle sitta ordentligt. Lät det torka. Stämplade sedan "Colour my world!" med stämpeln från Panduro och en brun stämpeldyna.


Kladdade ner hela sidan med clear -Rock Candy- Crackle paint från Ranger Ink.  Gav en kul effekt. Har sedan chalkat kanten med Distress Ink Pad -walnut stain-. En riktig favoritdyna. Använder den mycket. Målade in den i några av sprickorna för att de skulle synas bättre.


I kväll planerar jag att pyssla en stund med Grodan. Då kanske jag kan få klart min bok. Måste skära till lite papper att skriva på oxå.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!