Fortsätt till huvudinnehåll

365 Alster

Då var min lilla bok färdig. Det blev ingen pysselkväll i går, vi hittade på annat och kom hem sent. Men jag smög ner när barnen somnat och gjorde klart det sista på  boken. Inspirationen kommer från Creativ JumpStart så klart.


Framsidan är oxå gjord av en kartongbit. Kladdade ner den med Gesso och fäste några bitar av boksidan som jag sprayat med glimmermist. Satte sedan fast lite random krimskrams - en skruv, några spikar, ett gem, ett par mynt, en säkerhetsnål, en nyckel och lite annat smått och gott. Målade in det med gesso och sprayade med mer glimmermist. När gesson och misten torkat målade jag alltihop med crackel paint. Lät det torka och chalkade kanterna.


Tycker att det blev ett ganska roligt mönster.


Satte "titeln" med stickers och en liten fisk.


Har satt i några papper att skriva på.


Och baksidan såg ni lite utförligare i går. Använde en ring för att fästa ihop papper med fram och baksida. Så nu är det bara skapa :)

Kommentarer

  1. Love the texture! thank you for playing along in the luminarte Giveaway and CJS2014

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!!

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!