Fortsätt till huvudinnehåll

Scrapmara

Äntligen är det dax! Idag blir det scrapmara i Tollered. Två scrappande vänner kommer och så ska Grodan vara med. Grodan är mycket uppspelt och har varit det hela veckan. Det är första gången som hon får vara med, de andra gångerna har hon varit förpassad till att hänga med pappa och lillsyrran. Rummet är förberett och klart, fotade i går kväll.


Rummet är lite omvandlat för detta tillfälle.
Grodan ha fått sina saker på platsen längst in. Vet inte ännu om det är ett klokt val. Antingen kommer hon sitta där och greja eller så kommer hon springa runt.


Och jag har flyttat om min plats så jag har alla saker bakom mig istället för framför mig som jag brukar. Det är ju trevligare om man kan titta på dem man pysslar ihop med.


Och Cameon har fått en egen plats. Får se hur mycket jag kommer att använda den. Har suttit ett par kvällar och kollat YouTube för att lära mig hur jag ska hantera programmet och jag har kommit på några knep.


Fyra utmaningar har Grodan och jag knåpat ihop för våra scrappande gäster. Vi får se vad som blir gjort. Gästerna skulle oxå ha utmaningar med sig var tanken. Ska bli spännande att se vad de har hittat på.


Vill du prova våra utmaningar? De är mer eller mindre snodda alla fyra. Skissen kommer från Svenskscrapbooking.se´s FödelsedagsCC, Bingobrickan från en scrapshopblogg och de andra två har vi hittat på.

Grodan och Linas utmaningar
1. Grodans monokromatiska sida  - ROSA!
2. Gör en egen dekoration och använd på ditt alster.
3. Skissen
4. Bingobricka – välj en rad, lodrätt eller vågrättLycka till och ha så kul, det ska vi ha!! Dela gärna med dig om du gör någon av utmaningarna. Trevlig lördag!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!