Fortsätt till huvudinnehåll

Pyssel med Grodan

I går hade jag tur. Min stora tjej ville så gärna gå ner i källaren och srappa. Det har hon velat länge men det har inte funnit så mycket tid till det. Men idag struntade vi i allt annat och gick ner. Hon har en egen låda och så får hon låna en del saker av mig. Hon gjorde tre layouter till sitt album.


 Det viktiga för henne är att få med måna dekorationer. Hjärtan är viktigt att få dit oxå. Denna gången har hon satt blommor över alla hjärtan, förstår inte men hon får göra som hon vill. Det kostar mig bara ett cardstock och det gör min inget. Vi gillar ju pyssel lika mycket hon och jag. Det är kul att få lite ensam tid med henne.
Hon tittar ofta på det jag håller på  med och försöker göra likadant. Jag försöker visa och låta bli att hjälpa henne för mycket. Hon löser det ju oftast själv.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!