Fortsätt till huvudinnehåll

Mixed Media

Behövde en text till en layout men hitta inga bokstäver i rätt storlek och färg. Så det blev till att fixa till några. Har bokstäver i papp med glättig/lackad yta, svåra att fästa färg på. Så jag filade upp ytan så det blev papp igen.


Använder ett cardstock som underlag. Tänker att jag kanske kan använda det till något en dag. Just nu är det gesso, mist och acrylfärg på det.


Tog fram mina Inktense Blocks som jag köpte i början av året. Fick tips om dem när jag var med Creative JumpStart.


Ritade först med pennorna och tog sedan lite vatten och jämnade ut färgerna en aning.


Tog sedan fram min nya sprayfärg från HeidiSWAPP. Mustard heter färgen, men den sedan nästan ut som guld när man sprayat på det.Ska använda dem till en layout som sagt. I morgon kommer den.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!