Fortsätt till huvudinnehåll

Tavelvägg

Lyckades få klart min tavelvägg oxå, efter mycket ångest. Hittade inte det jag ville ha. Till den fantastiska orangea stora tavlan ville jag ha en lite mer speciell tavelram, men det fanns inte att hitta. Och jag har letat. Även på loppis. Eller ja, det finns. Men jag vill inte betala 350kr för en tavla för att jag vill ha ramen. Så jag fick spraymåla den ramen jag hade. Funkade det med.


Den här tavlan har jag gjort själv. Det är ett tittskåp från Ikea. Och så ett gäng rostiga spik jag hittat i jorden när jag grävt, se min andra blogg kvickrotolupit.blogspot.se
Har rengjort dem från jord och torkat dem ordentligt. Sedan limmade jag fast dem på cardstock. Får se om det håller, vet inte det...


Gott och blandat... Sländan är Ikea. De två små är två vykort. Längst ner till höger är ett svart-vitt foto av löv. En spegel till vänster. Och i mitten en text "together we make a family". Har hittat texten på nätet, men skrivit ut det och satt det i ram. Det fina fjällandskapet har Martins mormor vävt på en flamskväv.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Panduro Akrylfärg

I går lekte jag med min geleplatta. Det var inte så enkelt att få ett lagom lager färg när jag inte hade någon roller. Kladdade ut färgen med pensel, men det blev ganska tjockt lager. Första trycket blev därför mest en kladdig sörja.Så här såg plattan ut innan jag tryckte dit pappret. Har använt toarulle, bubbleplast, nät och kartong att trycka med.


Första trycket blev som sagt lite kladdigt eftersom färgen var så tjock.


Andra tyckningen blev mycket bättre.


Min geleplatta blev 12x12cm och kanske att jag kan klippa till trycken till mina 8"-album. Vi får se. Skoj var det. Tryckte några tags oxå, för att inte kasta bort för mycket färg. De blev riktigt bra.