Fortsätt till huvudinnehåll

Tavelvägg

I går påbörjade jag projekt "tavlor på väggen". Vi har bott i vårt hus i 2½år och vi har pinsamt lite konst på väggarna.


Först ut är väggen ovan soffan där det idag hänger en broderad tavla som Martins mormor gjort. Den ska få vara kvar i kompositionen men inte där. Har börjat plocka ihop lite bilder och insett att jag saknar ramar. Så i dag ska jag försöka ta mig till en loppis och köpa en ram till ett konstverk jag fått av en kompis.
Har jag försökt mig på ett eget litet konstverk...


Mycket enkel... en fjäril utstansad med Tim Holtz die. Och så en ram från IKEA och några streck. Ska försöka mig på att skissa en blyertsteckning oxå och har plockat fram mina gamla grejer.


Har inte använt dem på länge och har inte riktigt hittat någon idé om var jag ska rita, men någon slags blomma eller växt tror jag att det blir. Har ett träd i trädgården vars löv kanske kan ge mig inspiration.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!