Fortsätt till huvudinnehåll

Tavelvägg

I går påbörjade jag projekt "tavlor på väggen". Vi har bott i vårt hus i 2½år och vi har pinsamt lite konst på väggarna.


Först ut är väggen ovan soffan där det idag hänger en broderad tavla som Martins mormor gjort. Den ska få vara kvar i kompositionen men inte där. Har börjat plocka ihop lite bilder och insett att jag saknar ramar. Så i dag ska jag försöka ta mig till en loppis och köpa en ram till ett konstverk jag fått av en kompis.
Har jag försökt mig på ett eget litet konstverk...


Mycket enkel... en fjäril utstansad med Tim Holtz die. Och så en ram från IKEA och några streck. Ska försöka mig på att skissa en blyertsteckning oxå och har plockat fram mina gamla grejer.


Har inte använt dem på länge och har inte riktigt hittat någon idé om var jag ska rita, men någon slags blomma eller växt tror jag att det blir. Har ett träd i trädgården vars löv kanske kan ge mig inspiration.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Nytt projekt - utmaning!!

Har en kollega som så gärna vill ha en tavla jag gjort, meeeeeeeen inte i de färger jag brukar använda utan i gråskala. En riktigt utmaning! Bangar inte för det, men är inte lite smått nervös för hur jag ska få ihop det.


Tavlan är 70 x 50cm och jag har inte gjort någon sådan stor förut, så bara det är en utmaning.


Har samlat ihop allt krimskrams jag har kunna hitta, men skulle kanske letat upp lite större grejer. Får se hur jag får ihop det.


Har böjat lite förstiktigt, tror att jag behöver jobba mer ner mot underkanten. Letar skräp både här och var som jag kan använda - kul arbete!