Fortsätt till huvudinnehåll

Valborgspyssel med Grodan

Hon har fått vänta länge, lilla Grodan. Det har varit så mycket annat som varit viktigare. Dessutom är hon på väg in i värsta 6-årskrisen vilket ibland gör att jag tycker att det är väldigt skönt att krypa ner i pysselrummet i min ensamhet. Ugglan har ju sin treårstrots samtidigt så just nu är det UNDERBART att vara mamma... I går hade jag bestämt att vi skulle gå ner till pysselrummet, Grodan och jag. Så lagom till Bolibompa smög vi ner.


Två layouter fick hon gjort klara och två kort fick hon påbörjat. Till denna första layouten hittade hon ett cardstock som jag har kladdat på med gesso och mist. Hon tyckte den var sååååå vacker. Hon började med att rita flickan och hjärtat. Först vid frågan OM hon skulle ha något kort kom hon på att sätta dit ett kort på sin kusin. Blommor skulle det vara oxå, TACK moster Ulla för dem! :)


Prinsessan är så söt. Grodan har ritat dit hårspännen oxå. Något hon måste sett eller lärt sig senaste veckan för det har jag inte sett att hon gjort förut och hon ritar MYCKET.


Layout nr2 vet jag inte hur hon ska få ner i en plastficka. Först med tårtpappret på kanten och sedan ljusmanchetten som sticker upp glada 4-5cm. Hon älskar verkligen dem, manchetterna. De är så fina. Till denna layout blev det bara vackra saker som hon hittade i sin pyssellåda.


När klockan närmade sig 20.00 var både limmet och Grodan helt slut och hon smet upp till sin pappa för lite kvällsmat. Hon såg så glad ut och nöjd med att få pysslat. Hon skulle kunna vara där nere varje dag, om hon bara fick. Ganska lik sin gamla mamma kanske?!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

make it work.

Alltså det här med att bli klar.... man kladda och kluttar o så funderar man på när det är klart. Är det någonsin klart??? Jag vet inte. Detta är från min artjournal och är inspirerad av Tori Weyers video på CJS2017. Påminner lite om valar eller nått... Inte alls något jag skulle hitta på själv, men kul att testa.