Fortsätt till huvudinnehåll

Valborgspyssel med Grodan

Hon har fått vänta länge, lilla Grodan. Det har varit så mycket annat som varit viktigare. Dessutom är hon på väg in i värsta 6-årskrisen vilket ibland gör att jag tycker att det är väldigt skönt att krypa ner i pysselrummet i min ensamhet. Ugglan har ju sin treårstrots samtidigt så just nu är det UNDERBART att vara mamma... I går hade jag bestämt att vi skulle gå ner till pysselrummet, Grodan och jag. Så lagom till Bolibompa smög vi ner.


Två layouter fick hon gjort klara och två kort fick hon påbörjat. Till denna första layouten hittade hon ett cardstock som jag har kladdat på med gesso och mist. Hon tyckte den var sååååå vacker. Hon började med att rita flickan och hjärtat. Först vid frågan OM hon skulle ha något kort kom hon på att sätta dit ett kort på sin kusin. Blommor skulle det vara oxå, TACK moster Ulla för dem! :)


Prinsessan är så söt. Grodan har ritat dit hårspännen oxå. Något hon måste sett eller lärt sig senaste veckan för det har jag inte sett att hon gjort förut och hon ritar MYCKET.


Layout nr2 vet jag inte hur hon ska få ner i en plastficka. Först med tårtpappret på kanten och sedan ljusmanchetten som sticker upp glada 4-5cm. Hon älskar verkligen dem, manchetterna. De är så fina. Till denna layout blev det bara vackra saker som hon hittade i sin pyssellåda.


När klockan närmade sig 20.00 var både limmet och Grodan helt slut och hon smet upp till sin pappa för lite kvällsmat. Hon såg så glad ut och nöjd med att få pysslat. Hon skulle kunna vara där nere varje dag, om hon bara fick. Ganska lik sin gamla mamma kanske?!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Nytt projekt - utmaning!!

Har en kollega som så gärna vill ha en tavla jag gjort, meeeeeeeen inte i de färger jag brukar använda utan i gråskala. En riktigt utmaning! Bangar inte för det, men är inte lite smått nervös för hur jag ska få ihop det.


Tavlan är 70 x 50cm och jag har inte gjort någon sådan stor förut, så bara det är en utmaning.


Har samlat ihop allt krimskrams jag har kunna hitta, men skulle kanske letat upp lite större grejer. Får se hur jag får ihop det.


Har böjat lite förstiktigt, tror att jag behöver jobba mer ner mot underkanten. Letar skräp både här och var som jag kan använda - kul arbete!