Fortsätt till huvudinnehåll

Cupcake

Månades tutorial hos ScrappaLoss var en cupcake. Jag som ÄÄÄÄÄÄLSKAR att baka, och cupcakes är en stor favorit, var ju bara tvungen att göra en. "Baka" i papper är oxå väldigt rolig. Har inte sett den här varianten tidigare och ville gärna prova. Själva muffinsformen var en mall man var tvungen att köpa och jag kände inte för det så jag gjorde en egen. Klippte ut en bit papper ca 5cm bred (kan göras mindre oxå), chalkade sidorna och bidade varje halva centimeter över hela remsan. Brukar använda skåran i min skärmaskin.


Veckade sedan remsan så det blev som ett dragspel.


Klistrade ihop den till en ring.


Klippte ut en rund botten med den plastbollen ni ser nedan som mall. Klippte sedan en halv centimeter innan för linjen för att få botten mindre än själva fyllningen.


Knöt ett band runt den veckade remsan för att kunna jämna till "dragspelet" så det blir jämnt runt om. Och för att hålla "dragspelet" på plats medan jag limmade det på bottenplattan.


Klistrade sedan fast en halva av en sådan där kula man kan få leksaker i.


Skar remsor i röd cardstock som var 2cm breda. Vred dem sedan.


Limmade sedan pappersremsan tillsammans med ett silkesband runt runt på bollen tills...


den täckte hela plastbollen. Satte en knapp högst upp som "bär".


Ytterligare en cupcake till min samling. Har nu tre stycken som jag inte vet vad jag ska göra med. Försöker komma i håg att ta fram dem som bordsdekor vid kalas, men det har ännu inte gått så bra. Har gjort en i blå/gult/grönt som jag gav till min kusin i studentpresent för två år sedan.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Nytt projekt - utmaning!!

Har en kollega som så gärna vill ha en tavla jag gjort, meeeeeeeen inte i de färger jag brukar använda utan i gråskala. En riktigt utmaning! Bangar inte för det, men är inte lite smått nervös för hur jag ska få ihop det.


Tavlan är 70 x 50cm och jag har inte gjort någon sådan stor förut, så bara det är en utmaning.


Har samlat ihop allt krimskrams jag har kunna hitta, men skulle kanske letat upp lite större grejer. Får se hur jag får ihop det.


Har böjat lite förstiktigt, tror att jag behöver jobba mer ner mot underkanten. Letar skräp både här och var som jag kan använda - kul arbete!