Fortsätt till huvudinnehåll

Cupcake

Månades tutorial hos ScrappaLoss var en cupcake. Jag som ÄÄÄÄÄÄLSKAR att baka, och cupcakes är en stor favorit, var ju bara tvungen att göra en. "Baka" i papper är oxå väldigt rolig. Har inte sett den här varianten tidigare och ville gärna prova. Själva muffinsformen var en mall man var tvungen att köpa och jag kände inte för det så jag gjorde en egen. Klippte ut en bit papper ca 5cm bred (kan göras mindre oxå), chalkade sidorna och bidade varje halva centimeter över hela remsan. Brukar använda skåran i min skärmaskin.


Veckade sedan remsan så det blev som ett dragspel.


Klistrade ihop den till en ring.


Klippte ut en rund botten med den plastbollen ni ser nedan som mall. Klippte sedan en halv centimeter innan för linjen för att få botten mindre än själva fyllningen.


Knöt ett band runt den veckade remsan för att kunna jämna till "dragspelet" så det blir jämnt runt om. Och för att hålla "dragspelet" på plats medan jag limmade det på bottenplattan.


Klistrade sedan fast en halva av en sådan där kula man kan få leksaker i.


Skar remsor i röd cardstock som var 2cm breda. Vred dem sedan.


Limmade sedan pappersremsan tillsammans med ett silkesband runt runt på bollen tills...


den täckte hela plastbollen. Satte en knapp högst upp som "bär".


Ytterligare en cupcake till min samling. Har nu tre stycken som jag inte vet vad jag ska göra med. Försöker komma i håg att ta fram dem som bordsdekor vid kalas, men det har ännu inte gått så bra. Har gjort en i blå/gult/grönt som jag gav till min kusin i studentpresent för två år sedan.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.