Fortsätt till huvudinnehåll

Scouten

Ända sedan jag var 8 år har jag varit scout. Först var jag scout i Essunga scoutkår o sedan ledare i Backa. Min man o jag träffades på ett scoutläger. I stora delar av mitt liv har scouting varit mycket viktigt. Just nu är jag inte särskilt aktiv. Vi bor för långt från vår kår o våra barn är för små för att börja i den kår som finns här där vi bor. När Grodan blir 8år blir jag kanske mer aktiv igen. 

Hittade lite gamla scoutgrejer som jag använde till layouten. Bakgrundspappret är ett papper med en massa scoutliljor på som jag sprayat med Glimmermist i blåa nyanser. "Lina" är tidkladdat med gesso o en stensil gjord av en röntgenplåt. Användes vid ett tröjtryck en gång 1996 inför en resa till ett scoutläger i Skottland. 


Ödlan är en stickers. Tyckte den var söt o scouter är ju i skogen där det finns ödlor. Ganska få röda, men ändå. 


"Essunga" o "Backa" är tygmärken vi syr på våra scoutskjortor för att visa vilken kår vi kommer från. Tycker de passade bra att ha med. Den lila "Scout" är oxå ett tygmärke. Köpt på det stora lägret i Skåne 2011, där bilden på mig i skjortan oxå är tagen.


Pilarna är från Clearstamparket från Panduro. Gillar pilar. Borde ta fram min die med pilar jag har till Cuttlebugen någon dag. Skulle nog passa bra till en layout.

Kommentarer

  1. Helt underbar!

    Scouting är härligt och en fin fritidssysselsättning som ger många vänner!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!!

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Panduro Akrylfärg

I går lekte jag med min geleplatta. Det var inte så enkelt att få ett lagom lager färg när jag inte hade någon roller. Kladdade ut färgen med pensel, men det blev ganska tjockt lager. Första trycket blev därför mest en kladdig sörja.Så här såg plattan ut innan jag tryckte dit pappret. Har använt toarulle, bubbleplast, nät och kartong att trycka med.


Första trycket blev som sagt lite kladdigt eftersom färgen var så tjock.


Andra tyckningen blev mycket bättre.


Min geleplatta blev 12x12cm och kanske att jag kan klippa till trycken till mina 8"-album. Vi får se. Skoj var det. Tryckte några tags oxå, för att inte kasta bort för mycket färg. De blev riktigt bra.