Fortsätt till huvudinnehåll

Media

Först nu kom jag att tänka på att jag använt gesso på min LO om MEDIA. Lite lustigt. Ja ja. Så kan det bli.
I högstadiet o i gymnasiet läste jag Mediakunskap som tillval. Mest för att ha ett ämne där jag kunde ha lite roligt. Vi gjorde mycket film, reklamkampanjer, fotoserier o annat. Min favorit var att vara ute med den analoga systemkameran (fanns inte digital) o fota omgivningen. Sedan begav vi oss ner i mörkerrummet o framkallade. Det var så roligt. Hittade två av dessa bilder. Väldigt mörka. De föreställer en godsvagn på järnvägsspåret vid stationen i Nossebro o så en bild på Nossan. 
Bakgrundspappret är från My Minds Eye. Ville ha ett mörks, svart-vitt pappet. Ägde två. Och detta var det bästa av dem till denna LOn. De små brickorna är i någon slags plast tror jag. Har fått dem i ett Molly-kit. Vet ej vilken tillverkare. Och så pilen så klart :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

make it work.

Alltså det här med att bli klar.... man kladda och kluttar o så funderar man på när det är klart. Är det någonsin klart??? Jag vet inte. Detta är från min artjournal och är inspirerad av Tori Weyers video på CJS2017. Påminner lite om valar eller nått... Inte alls något jag skulle hitta på själv, men kul att testa.