Fortsätt till huvudinnehåll

Lego

I somras var vi på Legoland med min mans syster och hennes familj. När vi kom hem satt vi och lekte med mitt gamla lego vid köksbordet, Grodan, Martin och jag.
Så, det blev en LO om detta lekande. Köpte ju Crackelpaint på mässan förra söndagen. Målade över de här bokstäverna med ett lager acrylfärg o sedan crackel. De blev rätt roliga.


Denna mixedmedia-röran gjorde jag för ett tag sedan. Kladdade Gesso på cardstocken. La ner ett tre kugghjul (utstansade i papper) o kladdade över med mer Gesso. Har sedan målat med min Inktens Blocks. Målade dem med flera färger och sedan med vatten för att få vattenfärgskänslan.


Har tejpat till höger och vänster, upp och ner med tejp från Lagerhaus och med Washitejp (den blårandiga). Bokstäverna blev lite brokiga, det börjar bli ont om hela alfabet. Plockar ihop bäst det går. Passar ju bra på en layout om lego där man oxå plockar ihop bitar av olika storlekar och färger.


Att "kasta" RIVA-bokstäverna i en hög tycker jag var lite roligt. Det var ju riva vi skulle göra :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Panduro Akrylfärg

I går lekte jag med min geleplatta. Det var inte så enkelt att få ett lagom lager färg när jag inte hade någon roller. Kladdade ut färgen med pensel, men det blev ganska tjockt lager. Första trycket blev därför mest en kladdig sörja.Så här såg plattan ut innan jag tryckte dit pappret. Har använt toarulle, bubbleplast, nät och kartong att trycka med.


Första trycket blev som sagt lite kladdigt eftersom färgen var så tjock.


Andra tyckningen blev mycket bättre.


Min geleplatta blev 12x12cm och kanske att jag kan klippa till trycken till mina 8"-album. Vi får se. Skoj var det. Tryckte några tags oxå, för att inte kasta bort för mycket färg. De blev riktigt bra.