Fortsätt till huvudinnehåll

Lego

I somras var vi på Legoland med min mans syster och hennes familj. När vi kom hem satt vi och lekte med mitt gamla lego vid köksbordet, Grodan, Martin och jag.
Så, det blev en LO om detta lekande. Köpte ju Crackelpaint på mässan förra söndagen. Målade över de här bokstäverna med ett lager acrylfärg o sedan crackel. De blev rätt roliga.


Denna mixedmedia-röran gjorde jag för ett tag sedan. Kladdade Gesso på cardstocken. La ner ett tre kugghjul (utstansade i papper) o kladdade över med mer Gesso. Har sedan målat med min Inktens Blocks. Målade dem med flera färger och sedan med vatten för att få vattenfärgskänslan.


Har tejpat till höger och vänster, upp och ner med tejp från Lagerhaus och med Washitejp (den blårandiga). Bokstäverna blev lite brokiga, det börjar bli ont om hela alfabet. Plockar ihop bäst det går. Passar ju bra på en layout om lego där man oxå plockar ihop bitar av olika storlekar och färger.


Att "kasta" RIVA-bokstäverna i en hög tycker jag var lite roligt. Det var ju riva vi skulle göra :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.