Fortsätt till huvudinnehåll

Mixed Media Fredag

Det är fredag kväll. Ugglan sover sedan länge. Grodan o Martin är på scoutläger o kommer inte hem förrän i morgon. Så jag bestämde mig för att testa mina nya leksaker. Köpte Gesso i förra veckan o har kladdat på en LO. Nu har jag kladdat ner 8 cardstock till.


Använde mina masker. Den som skapar de små fyrkanterna är från The Crafters WorkShop o heter Tile Texture. De stora runda prickarna är en mask från Prima - Cobblestones. Båda är 12".


Nu ska de få torka så får vi se vad nästa steg blir. 
Hade oxå en cardstock jag kladdade på tidigare i veckan. Tryckte ner tre papperskugghjul i gesson.


Var ju med i Creativ JumpStart i januari. Där hade de en massa Giveaways, bland annat Derwent Inktense Blocks. Tyckte att de verkade roliga att använda, men lyckades så klart inte vinna dem. Men tur i oturen så hittade jag dem hos SlöjdDetaljer. Var förbi Skara i går o passade på att köpa dem.


Så mina gessokugghjul fick sig en färgklick. De går att rita med som en vanlig krita o sedan målas ut med vatten. Om man tar vatten på penseln o drar den över kritan kan man skapa stänk. Gjorde det oxå. Så snart kanske det blir en LO med denna...


Så, ha en skön fredag. Nu ska jag titta på mitt favoritprogram The Big Bang Theory :)

Kommentarer

  1. Men gud så snyggt!! Ett mycket bra första försök med gesso!! Lycka till med resten av skapandet!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!!

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!