Fortsätt till huvudinnehåll

Mixed Media Fredag

Det är fredag kväll. Ugglan sover sedan länge. Grodan o Martin är på scoutläger o kommer inte hem förrän i morgon. Så jag bestämde mig för att testa mina nya leksaker. Köpte Gesso i förra veckan o har kladdat på en LO. Nu har jag kladdat ner 8 cardstock till.


Använde mina masker. Den som skapar de små fyrkanterna är från The Crafters WorkShop o heter Tile Texture. De stora runda prickarna är en mask från Prima - Cobblestones. Båda är 12".


Nu ska de få torka så får vi se vad nästa steg blir. 
Hade oxå en cardstock jag kladdade på tidigare i veckan. Tryckte ner tre papperskugghjul i gesson.


Var ju med i Creativ JumpStart i januari. Där hade de en massa Giveaways, bland annat Derwent Inktense Blocks. Tyckte att de verkade roliga att använda, men lyckades så klart inte vinna dem. Men tur i oturen så hittade jag dem hos SlöjdDetaljer. Var förbi Skara i går o passade på att köpa dem.


Så mina gessokugghjul fick sig en färgklick. De går att rita med som en vanlig krita o sedan målas ut med vatten. Om man tar vatten på penseln o drar den över kritan kan man skapa stänk. Gjorde det oxå. Så snart kanske det blir en LO med denna...


Så, ha en skön fredag. Nu ska jag titta på mitt favoritprogram The Big Bang Theory :)

Kommentarer

  1. Men gud så snyggt!! Ett mycket bra första försök med gesso!! Lycka till med resten av skapandet!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!!

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Nytt projekt - utmaning!!

Har en kollega som så gärna vill ha en tavla jag gjort, meeeeeeeen inte i de färger jag brukar använda utan i gråskala. En riktigt utmaning! Bangar inte för det, men är inte lite smått nervös för hur jag ska få ihop det.


Tavlan är 70 x 50cm och jag har inte gjort någon sådan stor förut, så bara det är en utmaning.


Har samlat ihop allt krimskrams jag har kunna hitta, men skulle kanske letat upp lite större grejer. Får se hur jag får ihop det.


Har böjat lite förstiktigt, tror att jag behöver jobba mer ner mot underkanten. Letar skräp både här och var som jag kan använda - kul arbete!