Fortsätt till huvudinnehåll

Kladd med en fågel

Håller på med ett litet projekt till nästa månads tema hos SrappaLoss. Kan ju inte avslöja temat men på mitt alster kommer det att förekomma en fågel. Köpte ett par fåglar i metall när jag var på Panduros Outlet i Ullared för något år sedan. Har inte hittat något användningsområde. Den var lite tråkig i bara blank metallfärg.


Försökte kladda ner den med mist o en mönsterstämpel. Gick så där. Det blev fint, men det kladdade av sig. Vill ju inte ha all färgen på insidan av skyddsplasten till LOn. Så gör om gör rätt.


Kladdade på Gesso. Gjorde det medvetet ojämt för att få lite struktur på fågeln.


Sedan sprayade jag den med tre färger av GlimmerMist - Patina, Spring Violet o Moonlight. Sprayade o torkade med min hårtork, sprayade igen o blåste torrt. När jag var nöjd med misten målade jag näbb, ben o träbit med min nya favoritfärg - Denwent Inktense Blocks. Love!


Tycker om resultatet. Nu ska bara resten av alstret göras :)

Kommentarer

  1. Ja det där blev ju jätteläckert! Snyggt! Det är kul när man testar något nytt och det blir lyckat.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!!

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!