Fortsätt till huvudinnehåll

Pysselrummet

Det börjar bli ordning i mitt pysselrum. Sakerna som tidigare var på golvet har kommit upp i hyllor. Sybordet har kommit in o fått sina hyllor. Pysselgrejerna jag fick av min moster har jag stoppat ner i byrån o kofferten.


Till höger på skrivbordet finns plats för datorn. Eller Grodan de gånger hon är med ner o pysslar. Det lilla bordet till vänster håller alla bokstäver. Mappvagnen innehåller mina papper o ska modifieras så småningom.


Arbetsytan är för tillfället ganska städad. Har börjat med julkorten men inte haft tid denna veckan att göra klart dem. Har prioriterar virkning. Har fått en idé om att virka bakverk till Grodans förskoleklass. Ska försöka bli klar med dem till på fredag.


Detta är då mitt nya syhörn. Tygerna på hyllorna. Bra yta för tillskärning o sömnad. Lådor i hyllan för knappar, nålar o annat. Hängmöjlighet för sax, sytrådar o pennor. Till vänster en metalltavla att hänga upp idéer på. Har inte invigt den ännu, av samma anledning som jag inte gjort klart julkorten. Dessutom ska min man sätta upp belysning o behövde någon list till det. Mina syprojekt kommer jag blogga om i min nya blogg tygerogarn.blogspot.se . Som ni kanske förstår tycker jag om mitt rum :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!