Fortsätt till huvudinnehåll

Nostalgitripp

Måste ju bara vissa dessa. Har ju påstått att jag scrappat längre än jag vetat vad scrapbooking är. Har papperspysslat så länge jag kan minnas. Började med att klippa ur gubbar o tanter ur Elloskatalogen o klistra på papper. Det finns dock inte kvar. Rotade igenom min kartong med gamla skolböcker. Letade efter min första läsebok till Grodan men fann detta.


Här gick pappas gamla flanellskjorta åt, vilken jag förövrigt använde i ett par år innan den blev bokomslag.
Biologiboken fick ett lager oblekt papper. Hörnen är målade med bläck i schablon. Schablonen användes oxå till en saga jag skrev. Gillade att skriva med bläck, har fortfarande mina kaligrafipennor kvar men måste köpa nytt bläck.


SO-boken har oxå fått tyg o bläckfötter. :)


Gissa vilket hårdrocksband jag älskade?!! De var så fantastiska så jag offrade en plansch för att få en snygg bok... Vad gör man inte?! :) Jojo, det var fina tider det. Men inte vill jag tillbaka.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!