Fortsätt till huvudinnehåll

Barnen pysslar

I går var det ju farsdag som ni säkert uppmärksammade på olika vis. Mina barn pysslade ihop en tavla till sin pappa. Jag hade en kanvastavla i 40x40cm som jag tänkt göra något med, men det har inte blivit av. Så nu fick de fria händer, nästan. Vi gick ner i mitt pysselrum o Grodan fick sin pyssellåda. Hon blev jätteglas för den :)
Först hjälpte jag dem att skriva PAPPA över tavlan.


Sedan gick de loss med acrylfärg i lila o turkos. Ugglan har målat till vänster på tavlan, Grodan till höger.


Sedan satte de dit musslor med pärlor i o glitter på, hjärtan, band, paljetter o glitterlim. Jag hjälpte dem med limpistolen men de bestämde vart sakerna skulle sitta o satte dit många saker själva.


Elefanterna i vänstra hörnet är Grodan o Ugglan. Tycker att de gjorde ett riktigt bra jobb. Funderar på att låta dem göra tavlor till släkten i julklapp. Grodan ska göra julkort till sina vänner har hon bestämt. Ugglan får kanske oxå göra ett par till sina vänner. Många projekt, allt för lite tid :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

make it work.

Alltså det här med att bli klar.... man kladda och kluttar o så funderar man på när det är klart. Är det någonsin klart??? Jag vet inte. Detta är från min artjournal och är inspirerad av Tori Weyers video på CJS2017. Påminner lite om valar eller nått... Inte alls något jag skulle hitta på själv, men kul att testa.