Fortsätt till huvudinnehåll

Inte scrappat men snickrat

Denna veckan har det inte blivit pysslat något i scrappväg. Längtar ner till mitt pysselrum o mina papper. Har knappt varit där nere sedan jag gjorde om o i ordning. Har lite städning kvar då jag tagit ut en hylla o behöver ha upp en ny för mina tyger. Denna veckan har vi istället börjat med Grodans våningssäng. Vi har lovat henne det i ett halvår snart, men nu har vi kommit igång o idag lägger jag sista handen vid målningen. Kanske att hon kan flytta in i rummet igen i nästa vecka.

Vi har spanat runt en del på nätet min man Martin o jag. Hittade en kille som gör en massa sovloft o inspirerades av honom o fick lite tips om hur stommen behöver skruvas o så. Sedan är resten egna idéer. Vågmönstret är gjort med två skålar. Dörröppningen o fönstret är ritade efter en bricka för att få böjningen o storleken.


Under sängen blir det koja med myshörna o köksvrå. Insidan av kojan är vilmålad. Uppe i sängen blir insidan rosa precis som utsidan.


Martin har ljusstatt kojan med LED-ljuslist från IKEA. Så dottern kan ändra ljuset inne i kojan till olika färger om hon vill. Har även köpt en blomma som jag monterat där myshörnan blir så man får lite läsljus.Utsidan ska jag måla klar idag med en halvbland rosa. Kommer bli toppen. Grodan är överlyckig o längtar till att få flytta in. Martin ska få ordning på en stege oxå...

Tack alla som är med i min candy!! Det är ett par dagar kvar. På söndag kväll stänger den. Och TACK för alla kommentarer i min blogg! Det är så roligt att läsa dem :) Massor av kramar till er alla!

Kommentarer

  1. Så otroligt kreativa ni är! Det blev ju verkligen snyggt!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!!

Populära inlägg i den här bloggen

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

make it work.

Alltså det här med att bli klar.... man kladda och kluttar o så funderar man på när det är klart. Är det någonsin klart??? Jag vet inte. Detta är från min artjournal och är inspirerad av Tori Weyers video på CJS2017. Påminner lite om valar eller nått... Inte alls något jag skulle hitta på själv, men kul att testa.