Fortsätt till huvudinnehåll

Veckopeng

Som sagt så fyller Grodan snart 5år o vi tycker det börjar bli dax för veckopeng. Hon vill gärna köpa saker, men har sällan så mycket pengar. Vi kommer inte från någon släkt som sticker till barnen pengar i tid o otid. Så här i veckan gjorde jag en kalender över veckan där hon kan sätta klistermärken för det hon har gjort. Vi har bestämt några grejer hon ska göra varje dag o ett par saker hon ska göra två gånger i veckan.


Grodans vecka börjar på lördag eftersom hon ska få sin veckopeng på fredag. Mönsterpappret är återigen EPs Hello Summer. Har laminerat mönsterpappret o schemat. Har sedan satt klistermärken på utsidan. Klistermärkena kommer oxå från EPs Hello Summer. Hjärtana har jag köpt på ICA. De är lite tjockare o jag tänkte att kommer gå att använda en stund. Har köpt stjärnor o blommor oxå att byta till när limmet släpper. Grodan är mycket nöjd. I går fyllde hon hela första kolumnen i rena glädjeyran.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.