Fortsätt till huvudinnehåll

Veckopeng

Som sagt så fyller Grodan snart 5år o vi tycker det börjar bli dax för veckopeng. Hon vill gärna köpa saker, men har sällan så mycket pengar. Vi kommer inte från någon släkt som sticker till barnen pengar i tid o otid. Så här i veckan gjorde jag en kalender över veckan där hon kan sätta klistermärken för det hon har gjort. Vi har bestämt några grejer hon ska göra varje dag o ett par saker hon ska göra två gånger i veckan.


Grodans vecka börjar på lördag eftersom hon ska få sin veckopeng på fredag. Mönsterpappret är återigen EPs Hello Summer. Har laminerat mönsterpappret o schemat. Har sedan satt klistermärken på utsidan. Klistermärkena kommer oxå från EPs Hello Summer. Hjärtana har jag köpt på ICA. De är lite tjockare o jag tänkte att kommer gå att använda en stund. Har köpt stjärnor o blommor oxå att byta till när limmet släpper. Grodan är mycket nöjd. I går fyllde hon hela första kolumnen i rena glädjeyran.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Pepparkakebagarn

Idétorka... Ingen lust, ingen ork, ingen inspiration. Det pågår midsommarCC på Svenskscrapbooking.se men jag vet inte om jag kommer få gjort något. Vill gärna men kommer inte ner i källaren. Lyckas inte prioritera mig egentid.
Gjorde en LO on brorsonen här om dagen i vilket fall. Meeeeen den känns inte klar. Skulle vilja ha Pepparkakebagarsången från Klas Klättermus med på LOn men kan inte klura ut hur. Borde få dit ett datum i alla fall men inte ens det har hoppat dit.


Nu sitter jag ju m 50-utmaningen o inga pengar så jag har inga bra färger på mina CS. Om jag hade haft ett vitt CS kunde jag ju fått till sångtexten i bakgrunden. Kan ju inte skriva ut i vitt så det går ju inte med mörkbrun CS. Ganska nöjd med upplägget annars.
Jaha. Hoppas på lite pysseltid i veckan. Det er ju ut att bli väder för scrapbooking i alla fall... :)

Panduro Akrylfärg

I går lekte jag med min geleplatta. Det var inte så enkelt att få ett lagom lager färg när jag inte hade någon roller. Kladdade ut färgen med pensel, men det blev ganska tjockt lager. Första trycket blev därför mest en kladdig sörja.Så här såg plattan ut innan jag tryckte dit pappret. Har använt toarulle, bubbleplast, nät och kartong att trycka med.


Första trycket blev som sagt lite kladdigt eftersom färgen var så tjock.


Andra tyckningen blev mycket bättre.


Min geleplatta blev 12x12cm och kanske att jag kan klippa till trycken till mina 8"-album. Vi får se. Skoj var det. Tryckte några tags oxå, för att inte kasta bort för mycket färg. De blev riktigt bra.