Fortsätt till huvudinnehåll

Scrapmara :)

Vilken fantastisk helg!!! Barnvakt åt barnen o bio med maken i fredags. Scrapmara med goda vänner i lördags o trädgårdsarbete i dag. Toppat med bio med familjen o barnens kusiner. Är heeeeelt slut.Fyra taggade tjejer med varierande scraperfarenhet var vi som samlades i min källare i lördags. Hanna o jag hade gjort två utmaningar var som vi satte igång med. Fyra LOs lyckades jag få till. Plus 2 LOs som inte blev klara. De andra fick gjort en del oxå. Vi lyckades dra ner Alvina i träsket oxå :) Dessutom lyckades jag få Stina att göra två av utmaningarna, det är inte illa. En riktigt rolig dag helt enkelt. Fler sådana behövs helt klart.

Mina utmaningar bestod av en skiss o en "skräphög". Skissen såg ut så här:


Och så här blev min tolkning:


Vet inte riktigt hur många LOs jag gjort om Grodan o Liseberg. Det har blivit ett par stycken. Hon äääälskar ju Liseberg. Bakgrundspappret är en broschyr som jag skrynklat ihop o rivit lite i för att den ska se ut som om de legat i fickan under besöket. Ska skriva dit datum oxå. Är så dålig på att komma ihåg när jag gör saker, så jag får ta med mig datorn ner o komma fototdatum. Lite ordning får det ju vara...

På tal om ordning. Efter pysseldagen igår började jag med om byggnaden av pysselrummet. Flyttade bordet o Martin hjälpte mig sätta upp hyllor. Har börjat plocka in grejer men har en del kvar att göra...Tror inte att jag ska ha kvar den bruna hyllan, kanske inte byrån heller. Har en möbel hos pappa som jag funderar på att ha istället, men har inte fått hämtat den. Utveckling i rätt riktning i alla fall.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!