Fortsätt till huvudinnehåll

Ugglans familjealbum

Det är lite ironiskt. När det finns tid för att blogga har jag inget att blogga om, när det finns tid för att pyssla har jag sällan tid för att blogga om det jag pysslat. I början av veckan lämnade jag familjen på sommarstället för att åka o jobba o hittade lite tid för pyssel. Lyckades göra klart ett litet album till Ugglan som jag började på 2011...
Gjorde ett likande album till min stora tjej när hon var ca2 år. Ett litet album med bilder på de i närmaste familjen. Denna gången fick jag minska lite på dekorationerna för jag ville plasta in det o min nuvarande laminator klara inte så tjocka papper som den förra gjorde.

Valde att bara ha ett mönstrat papper per sida, tog sådana med dubbla sidor så jag kunde använda både bak o framsida. Har stämplat på de flesta o använt minibokstäver för att skriva namnen på den på bilden. Vi börjar bli ganska många nu så några har jag satt ihop på samma sida för att albumet inte ska bli hur stort som helst. Några bilder är det ganska dålig kvalitet på, men orkade verkligen inte leta upp ett program o redigera dem i. Det syns vem det är o Ugglan kommer inte behandla albumet med varsamhet direkt så det gör inte så mycket tycker jag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.