Fortsätt till huvudinnehåll

Blommor

Min kära moster kom med en kasse blommor o blad till mig för ett par veckor sedan. Under 90-talet gjorde hon jättefina påskägg i kristyr o dekorerade dem med blommor o kycklingar. Var lycklig ägare till ett en gång. Nu har de haft vatten i källaren o blivit tvungna att rensa o städa. Deras olycka, min lycka. Blommorna är i tyg o kommer från olika buketter o ljusmanschetter.
Roade mig med att dela upp blad o blommor. Det blev en stor påse blommor o en mindre med blad.


Vet inte riktigt vad jag ska göra med allt men antar att det en dag kommer finnas två pysselsugna flickor här som gärna tar hand om några blommor. Mycket är gult o lila men det finns oxå några andra färger. Ska nog få användning av dem på något sätt.

Fick röjt ordentligt i pysselrummet i förrgår. Planen är att göra om helt. Köpa länge bord. Flytta in det i ett hörn o bygga hyllor över. Dessutom hade hela rummet belamrats av övriga familjens grejer. Leksaker, kläder, tidningar mm. Har rensat bland kläderna, sålt en del. Leksakerna har packats i lådor o tidningarna oxå. Så nu är det riktigt mycket med plats. Hanna o Stina ska komma o pyssla i september, vill ju att det ska se fint ut då o att vi ska ha plats att pyssla på. Ska nog bli klar innan dess :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

make it work.

Alltså det här med att bli klar.... man kladda och kluttar o så funderar man på när det är klart. Är det någonsin klart??? Jag vet inte. Detta är från min artjournal och är inspirerad av Tori Weyers video på CJS2017. Påminner lite om valar eller nått... Inte alls något jag skulle hitta på själv, men kul att testa.