Fortsätt till huvudinnehåll

Present till min svägerska

Vi var bjudna på kalas till min svägerska i går. Tycker alltid att det är svårt med presenter. Man har ju allt man behöver o mer där till. Det är sällan folk önskar sig saker. Så jag brukar ge bort något ätbart. Denna gången blev det ett höstkitt. En liten ljuslykta, te, lavendelbiscotti som jag bakat själv, receptkort o en burk med lavendelsocker som jag gjort här i sommar.

Så här såg påsen ut när den var packad o klar med presenter o kort.

Gjorde en liten dekoration på påsen. Några blommor på en bit tyg. Tyget har varit en blus som jag inte kan ha  längre (den är allt för stor) men den har så fint krås som går att använda till pyssel istället :)


Här är hela kittet (utom ljuslyktan). Te, lavendelsocker o lavendelboscotti.


Har inte fått köpt några cellofanpåsar så jag fick göra egna denna gången oxå. Etiketterna dekorerade jag med egengjorda blommor. Till sockerburken har jag klippt en bit av blusen o knutit en prickigt band runt.
Och så gjorde jag ett kort.


Och två receptkort så svägerskan kan baka med sockret.Svägerskan blev glad över presenten. Grodan gjorde en egen present men jag fick tyvärr inte fotat den.

Kommentarer

  1. Den presenten hade jag gärna velat ha. Jättefint!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!!

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!