Fortsätt till huvudinnehåll

Konserv för sötsugna

Hinner inte med allt jag vill. Vi ska ha kalas nästa helg o vill därför prioritera trädgården. Det blir därför inte så mycket pysslat. Det har ju varit påsk oxå o vi har varit på sommarstället o grejat i den trädgården. Det ganska skönt nu när vardagen kommer. Idag har jag inte gjort något vettigt. Landen får vänta till kvällen för det är för varmt nu på dagen när solen ligger på. Ugglan somnade en sväng nu så jag passade på att smyga ner o göra klart en konserv jag började på i förra veckan.


Och JA, jag har börjat gilla effekten av Glimmer mist :D Min heter Starfish o är skönt rååååsa. I konserven finns kolor. Har ganska många födelsedagsbarn i maj så den kan säkert komma till användning. Självklart har jag varit inne hos Tesa igen o tittat. Där finns en bra beskrivning på hur man gör burken oxå. Tyvärr kommer bloggen kanske inte finnas kvar eftersom Prickiform kommer att stänga. Tråkigt tycker jag.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!!

Populära inlägg i den här bloggen

Färg, färg, färg

Tekniken att hälla akrylfärg på canvas är verkligen fantastisk rolig. En vet aldrig vad det blir och kan inte påverka särskillt mycket hur det kommer att se ut. I denna tavla har jag blandat gul, blå, lila, orange, guld och vit.


De orange elementen syns knappt, utan har bildat små bitar här och där. Den lila tog över mycket, trots att det är ungefär lika mycket av varje färg.


Tavlan är 40x50cm.

A face!!!!

Snacka om att gå utanför sin comfort zone. Gårdagens video på CJS2017 inspirerade till att måla ett ansikte. Det kan ju inte jag. Trodde jag. Efter att a youtubat lite så fick jag till ett fejs. Hon ser ju helt sjuk ut men vad kul det var!!


Hade kladdat en bakgrund i min art journal med färger som blev över från ett annan projekt, ditmålade med ett plastkort (typ ett gammalt bibliotekskort). Skissade sedan upp henne med en aquarellpenna (tur man har en massa gammal bråte liggande) och fyllde sedan i med acrylfärg. Jag har mycket kvar att lära innan jag kan säga att jag är nöjd, men kul var det!!

Färdiga blommor!

Gjorde klart mina blommor idag, inspirerade av Catherine Scanlon från CJS2017. Kul projekt! Sedan om resultatet blev så vackert vet jag inte, men det är snarare resan som intresserar mig än målet.


Har blandat gesso, acrylfärger, acylpennor, inktens kritor och mist i en salig blandning för att få ihop färger och effekter. Skulle kunnat lägga mer tid på att få blommorna mer levande med mer skuggning och kanske att jag gör något liknande en annan gång och då lägger mer tid på det.