Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2013

Calvin

Till denna layouten har jag använt  rubons från October Afternoon. Köpte två ark för många år sedan men jag är dålig på att använda dem oxå... som så mycket annat jag köper. På tal om köpa har jag fått ett I-landsproblem. Har under några år köpt det mesta jag scrappar med via Mollys. De stängde ju sin butik nu innan sommaren pga sjukdom och nu vet jag inte vart jag ska shoppa. Älskade verkligen Mollys, de hade saker som jag ville ha och det var lätt att överskåda. Ja ja, får väl börja leta efter något nytt...

Hello.

Fördelen med smash book är att man inte kan dekorera så mycket. Boken blir allt för tjock då. Dvs jag får användning för många av mina stickersdekorationer som bara legat och skräpat.  De två små bilderna på denna bilden är tagna med RetroCamera, en app på min telefon. Gillar att använda dem. Har två appar som jag kan ta kort med. Kanske lite dålig på att använda dem för det kräver ett par tryck till mot att bara ta ett vanligt foto, men jag försöker.

Hamburg

En rutig sida måste jag bara klottra på. Ska försöka hitta någon stickers med tågtema att klämma dit oxå, annars känns den bra.

Tavelvägg

I går påbörjade jag projekt "tavlor på väggen". Vi har bott i vårt hus i 2½år och vi har pinsamt lite konst på väggarna. Först ut är väggen ovan soffan där det idag hänger en broderad tavla som Martins mormor gjort. Den ska få vara kvar i kompositionen men inte där. Har börjat plocka ihop lite bilder och insett att jag saknar ramar. Så i dag ska jag försöka ta mig till en loppis och köpa en ram till ett konstverk jag fått av en kompis. Har jag försökt mig på ett eget litet konstverk... Mycket enkel... en fjäril utstansad med Tim Holtz die. Och så en ram från IKEA och några streck. Ska försöka mig på att skissa en blyertsteckning oxå och har plockat fram mina gamla grejer. Har inte använt dem på länge och har inte riktigt hittat någon idé om var jag ska rita, men någon slags blomma eller växt tror jag att det blir. Har ett träd i trädgården vars löv kanske kan ge mig inspiration.

Located here.

Jounalingtagen nere i högerhörnet är från K&Company och tillhör Smash book grejerna. Köpte den tillsammans med boken och några plastfickor som jag inte haft tillfälle att använda ännu.

Bedtime

Så var vi framme i Kiel. Skrev ganska mycket. Älskar den journalingtagen, kommer inte ihåg vad det är för märke dock. Lampan och texten högst upp är från October Afternoon. GO GO GO är en stickers från Echo Parks All about a Boy. Nä, nu är det tillbaka till rutinerna igen. Kvällarna börjar bli mörkare, trädgården börjar sköta sig själv och jag kan börja använda lite mer av tiden till mitt älskade pysselrum. Så det börjar bli dags att gå tillbaka till att blogga varje dag igen. Är ganska säker på att det kommer finnas material till det. Har många sidor till att scrappa i min Smash Book. Dessutom har jag flera idéer om olika layouter till båda mina barns album. Så Välkommen höst och Välkommen Du läsare in i min blogg lite oftare!

På båten

Biljetter är alltid roligt att scrappa med. Men kanske inte så smidigt när biljetten är ett A4. Kabinnyckeln är ju roligare :) Mina ungar ÄLSKAR Nicke Nyfiken! Denna gången vågade Ugglan krama honom oxå. Ska nog leta upp någon liten apa att sätta på den här sidan. Kan bli bra med lite mer tingel-tangel.

Båten

Smash book är riktigt roligt! Enkelt, snabbt och så kul att ha något att visa upp. Målet med denna är ju att barnen ska kunna berätta om vår resa så mycket bilder som sagt. Till denna lyckades jag hitta en karta över hur båten åker så man kan följa dess resa över havet. När vi var i Falkenberg på campingsemester lyckades vi trilla in på en Lekia som oxå var en Panduro. De hade rea, så jag köpte en snygg washi-tejp för 12kr. Mycket nöjd :) Det var dessutom resetema på den.

Åka, åkte, åkt...

Vi åkte kollektivt på vår resa. Buss, tåg, spårvagn och båt. Barnen älskade det :) Satte ihop en sida om vår första resdel. Tyvärr blänker det lite i texten...

Väntan - Smash book

Äntligen blev det lite sämre väder - vi behöver verkligen regn efter denna torra sommar. Och då passade jag på att pyssla. Har börjat med smash booken för vår resa. Hoppas då klart den så att barnen kan få visa den på Grodans kalas i slutet av september. Tror att jag ska kunna lyckas med detta. Bilder kommer vara viktiga i smash booken. Grodan börjar skolan idag och kan inte läsa ännu, men berätta efter bilder klara hon. Minnet är det inget fel på. Skrev lite text för att få en berättelse. Är ganska kass på att skriva för hand. Men har ansträngt mig så det ska vara läsligt.

Bokat 2

Äntligen har jag fått lite tid i källaren. Bestämde att jag var värd det i onsdags efter att jag kört en massa jord. Så när kvällen kom gick jag ner och satte mig med min Smash Book. Fick gjort flera sidor. Först lade jag till en biljett på sidan jag gjorde om att vi bokat tågbiljetten. Så här blev den då. Ska nog försöka kladda ner biljetten med lite färg oxå men det får bli när jag är klar någon kväll så den kan torka.

Längtar!!!

Sommaren har varit så lång i år. Fantastiskt eller hur? Vi har haft fantastiska veckor med solsken och bad. Men nu längtar jag verkligen ner i pysselrummet. Känner dock att jag borde vara ute när vädret är så underbart så jag kan bara inte gå in och ner i min källare. Har ju så mycket i min trädgård att göra oxå. Gräver både här och där. Kanske kommer det lite regn och rusk snart så jag kan smyga ner... Under torktiden får ni en mycket enkel layout att titta på och kanske inspireras något av.

PunkRocker

Hittade en kul layout i mina samlingar jag gjorde för ett par år sedan, tror inte att jag bloggat den. Layouten har stjärntema och bilden är på min lilla Uggla med hörselkåpor.

Semester och sommar

Nu är 3/4 av semestern avklarad. Vi har varit i Nürnberg hos Martins kusin med familj, vilket var ett äventyr för hela familjen. Ska färdigställa min smash book så att barnen kan få visa och berätta för släkt och vänner. Just nu ligger alla biljetter, kartor, informationsfoldrar och kakpåsar på bordet nere i pysselrummet.  Ska försöka hitta tid nästa vecka, om det går. Har ju en vecka ledigt kvar och kommer då vara ensam med barnen eftersom Martin börjar jobba på  måndag. Måste väl hitta på lite saker. Om inte annat så finns det fem kubik jord att köra ut... Längtar lite ner i pysselrummet nu, har massor med idéer och uppslag som jag vill få förverkligade. 

Modellen

En liten fin layout...

Chill

Här kommer se sista sidorna...

Here comes trouble

2009 träffade vi familjen i London. Massor med bilder blev tagna, några har jag använt till albumet. Fjärilen är en die från Tim Holtz. Stickers och papper är från Echo Park.

Boys

Ja, Echo Park-temat fortsätter.

Thank you

Här kommer de snygga bilderna :) Hoppas att de inte tar illa upp.