Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari, 2014

Ett grattiskort till

Har gjort ytterligare ett grattiskort med ett av mina monoprints. En blå variant denna gång. Har stämplat bakgrunden med diverse stämplar med fjärilar på. Den som är bakom bandet är från Inkido. Har även här klippt ut ett par hjärtan utav samma papper och använd som dekoration.

Grattiskort

Slängde ihop ett snabb kort i går kväll. Gjorde ju fina monoprints i förra veckan som jag nu börjat använda s smått. Smidigt när man vill slänga ihop något bara. De har visat flera varianter av monoprinting på Creativ JumpStart. Jag har bara bara provat att trycka på geleplatta än så länge. Vilken variant man använder är kanske inte så noga heller. Det är ger lite olika resultat bara. Har stämplat lite på mitt tryck och klippt ut ett par hjärtan i samma papper.

2 Superhjältar

Idag har jag gjort en layout av en av pappren jag tryckte med monoprinting i förra veckan. Kapsylen har jag först kladdat gesso på. Sedan stämplat med en stjärnstämpeln och mistat med GlimmerMist. Kladdade sedan ett tjockt lager crackelpaint ovanpå. 2an har jag skrivit ut med min cameo. Kladdade ett ojämt, tjockt lager med gesso på. Har sedan sprayat den med mist. Kladdade cracketpaint på och när den torkat kladdade jag på med lite stämpelfärg och gned bort igen för att sprickorna ska ses bättre. Klippte ut några hjärtan i samma nyanser som bakgrunden. Stämplade dem med stjärnan, chalkade kanten och satte dem på distanskuddar för att få lite olika lager. Har även droppat färg och mist över pappret. Alla idéer vad gäller monoprinting har jag hittat via Creativ JumpStart . Tyvärr är det snart slut... Bara några få dagar kvar. Hoppas det kommer tillbaka nästa år igen.

Stencil art

Hittade en så fantastisk cut file hos Bird´s Cards .  Tanken är nog att använda det som bakgrund till ett kort, för det verkar vara det är tänkt till. Men jag gjorde en annan variant. Skrev ut bakgrunden i 12" på ett cardstock med min Cameo. Blev så här fint: Sedan la jag det som blev till en stencil över ett rosa carstock och sprayade med GlimmerMist och Color Shine . Nu har jag en färgglad stencil som jag kan använda som bakgrund till något projekt. Samt ett papper med ett snyggt mönster sprayat på.

Lego FUN

Creativ JumpStarts Nathalie gjorde en inspirerande video där hon använde en sönderklippt fönsterskapa till att göra mönster med. Då jag hade en över var jag tvungen att prova. Kladdade ut gesso i ungefär samma bredd som fönsterskrapan. Drog sedan skrapan från ena sidan till den andra. Då det inte blev något jämnt lager gesso så blev det lite olika tjocklek på strecken som blev. Sprayade hela cardstocken med GlimmerMist . Så här snygg är min fönsterskapa nu för tiden. Ingen större idé att använda dem till fönstren igen :) Så här blev layouten. Använde min inky Roller för att rolla ut lite svart färg. Stämplade med ett par stämplar med fjärilar här och var. Har oxå kladdat ner några die cuts med heavy body akrylfärg från Panduro och sedan sprayat dem med GlimmerMist. Stämplade oxå lite på en die cut. Mycket färg, även om det blev lite monokromatiskt av det hela med alla blå/lila nyanser.

Legoland

Ytterligare en Photo Freedom sida har blivit klar. Photo Freedom är ett koncept från Echo Park Paper om något missat det. Har köpt två av dem, Fun in the Sun och Oh So Thankful. Gillar grejen med att kunna plocka ihop några kort och lite text och dekorationer och bara klämma ihop till en sida. Fort går det och enkelt är det. Det är jättebra om man varit i väg på någon resa och inte vill göra nio layouter. Det har jag använt den till denna gången. Några bilder från vår Legoland-resa. Fick för en gång skull skrivit ganska mycket text. Tänker att Grodan kan tycka att det är roligt om några år.

ALV

Kommer fortsätta med barnens album i år, ja, det är ju ett evighetsarbete. Ett trevligt evighetsarbete. Ska fortsätta komplettera upp dem så att det blir något för varje månad. Har kommit fram till maj 2012. Då var vi på Astrid Lindgrens värld under en helg. Så jag har gjort två sidor Photo Freedom med de bilderna. Hade sparat biljetter och informationsbroschyrer som jag använt. Trollsländan tryckte jag med i förra veckan när jag gjorde monoprint med min geleplatta. Färgen fastnade och när den torkat stämplade jag med en textstämpel och målade den med någon slags glasfärg jag köpt på rea någon gång. Alla foton blev svartvita. Vi är i behov av att byta skrivare men Martin kan inte bestämma oss för vad. Så jag dras med en skrivare som inte vill göra som jag. Den gula färgen är slut och jag vet inte om jag ska engagera mig i att köpa en ny gul eller om jag ska vänta på att det blir en ny skrivare. Gillar dock att arbeta med svartvita foton oxå, blir inte av när det är färg

Sommarfest

Det orange temat fortsätter... Detta är en sida jag gjort med monoprint på min geleplatta. Geleplattan har jag gjort av gelatin och vatten. Den blev inte så stor, bara 12x12cm och täcker därmed inte ens halva av min 12" cardstock. För att få effekten på hela 12" tryckte jag samma papper flera gången på samma platta färg. Blev en ganska bra tycker jag. Har sedan ritat och kladdat med mina Derwent Inktens blocks. Allt svart och ritat är inktens blocks. Även stjärnorna som jag ritat genom en mall. Droppade gula prickar på stjärnorna med Heidi Swapp Color Shine. Har tejpat några svarta linjer med washitejp oxå. Tack till Tjejerna bakom Creativ JumpStart för inspirationen.

PÅSK

Nä, nu ska jag skärpa mig. Jag hade tänkt att jag skulle fortsätta med ett blogginlägg varje dag, och nu ska det bli så. Hur svårt kan det vara? Hittar massor med inspiration hos Creativ JumpStart just nu. Denna bakgrunden är gjord av den färg som blev över när jag gjorde monoprint med min geleplatta. Bakgrunden är gjord med en sönderklippt glasskrapa, bubbelplast, toarullar, några korklock, en bit kartong, en stämpel och en brad i form av en slända. Använde ett tårtpapper till bakgrunden, en bit av kladdboken, några ägg som jag skrivit ut  med min Cameo och så en titel. Ritade en ojämn linje runt hela layouten med mina Derwent Inktense Blocks. Tog lite vatten på fingret och "drog" lite efter linjen här och var. De är perfekta för att få till en effekt. Det var snöigt påsken 2012 så när jag hittade påskägg med mönster som liknade snöflingor så valde jag dem. Skar ut dem på svart/mörkbrunt papper och sprayade dem med Mustard från Heidi Swapp Color Shine . Gil

365 Alster

Då var min lilla bok färdig. Det blev ingen pysselkväll i går, vi hittade på annat och kom hem sent. Men jag smög ner när barnen somnat och gjorde klart det sista på  boken. Inspirationen kommer från Creativ JumpStart så klart. Framsidan är oxå gjord av en kartongbit. Kladdade ner den med Gesso och fäste några bitar av boksidan som jag sprayat med glimmermist. Satte sedan fast lite random krimskrams - en skruv, några spikar, ett gem, ett par mynt, en säkerhetsnål, en nyckel och lite annat smått och gott. Målade in det med gesso och sprayade med mer glimmermist. När gesson och misten torkat målade jag alltihop med crackel paint. Lät det torka och chalkade kanterna. Tycker att det blev ett ganska roligt mönster. Satte "titeln" med stickers och en liten fisk. Har satt i några papper att skriva på. Och baksidan såg ni lite utförligare i går. Använde en ring för att fästa ihop papper med fram och baksida. Så nu är det bara skapa :)

Colour my world!

De senaste två året har jag försökt att logga mina alster. Har skrivit upp allt i en bok, som jag självklart gjort. Har kallat dem för 365 alster, för det är mitt mål. Att göra 365 alster på ett år. Har inte kommit upp i det ännu. Men mycket beror väl på hur man räknar. Har inte fått till något enda alster ännu i år, men jag har skapat massor. Det har inte blivit något färdigt ännu. Har inte hunnit och inte orkat sitta något nämnvärt i pysselrummet. Måste få ner datorn och så har det inte blivit. Börjar dock bli färdig med årets bok för att notera mina alster. Detta var tänkt att bli baksidan, men vi får se hur framsidan blir först. Har skurit ut en bit av en kartong, den är 8x12cm ungefär. Kletade på gesso, rev ut en av sidorna ur min bok som jag sprayat med Glimmermist och ritat ett hjärta på. Satte fast det med gessorn och kladdade lite gesso på kanterna för att det skulle sitta ordentligt. Lät det torka. Stämplade sedan "Colour my world!" med stämpeln från Panduro

Nedkladdad pocket

Fick ju en pocket av min kollega för att kunna använda till mina projekt. Har en pocket sedan tidigare som jag snodde av min man, den var på svenska och ganska trasig. Har använt den till allt möjligt. Gillar grejen med text på både layouter och kort. Den var på svenska, den jag fick av kollegan är på engelska. Man ska ju ha en art jounal till sina mixed media projekt. Det har jag ingen och jag tänkte inte skaffa någon heller för jag vill ha mina små projekt till layouter och kort. Men med pocketboken kan jag ju prova lite tekniker och ändå kunna använda dem till mina layouter sedan. På den fösta har jag bara använt min Ranger Distress Ink Pad för att chalka kanterna lite. Den andra kladdade jag ner med Liquid Pearl , hade en flaska med pyttelite kvar i. Sedan sprayade jag den med Glimmer Mist . Här provade jag med Pigment IZINK som jag köpte i veckan. Den har en pipett som man portionerar ut färgen med. Sedan sprayade jag sidorna med Sprinklers från October After

Mixed media-kväll

Idag har vi sjukstuga hemma hos oss. Grodan hade feber i går och idag har hon en irriterande hosta. Barnen vill ha sina album och titta i och sitter nu i soffan och skrattar och fnissar över bilder på sig själva. Underbart ljud! Det är ju just det man vill få när man suttit med de där albumen i flera år. Eftersom jag är ensam hemma med barnen den här helgen använde jag delar av lördag kväll till att pyssla. Barnen somnade tidigt så jag tittade på en film och gick sedan ner en sväng. Årets Creativ JumpStart ger blandade intryck. En del inspirerar annat förstår jag mig inte på. Använde min geleplatta i går... Den var inte så hållbar, har bara använt den vid två tillfällen och den är redan ganska sliten. Men nu har jag massor med olika mönster att skapa med så jag kommer nog inte att använda den på ett tag. Kan smälta ner den och göra en ny när det behövs. Köpte mig ett nytt verktyg. För att kunna rulla ut färgen på geleplattan. Färglagret blev mycket jämnare. Gjorde ma

Denvert Ink

Kladdade med mina Derwent Inktens Blocks. Först gjorde jag ett tryck med geleplattan. Tryckte runt cadstocken flera gånger för att "fylla" pappret med färg. Målade sedan runt med Inktens Blocks för att få lite fler färger. Kladdade med lite oranga och gula nyanser men oxå med blå och svart för att få lite kontrast. Ritade dit en ram i svart för lite inramning. Tryckte den sista färgen på en tag som jag tänker jag kan använda till något projekt. Kladdade svart på kanten av den oxå. Blev ganska roliga mönster.