Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2013

Förbereder

Och så var det jul igen, i alla fall i Grodans album. Gjorde en sida om förberedelserna inför jul. Grodan är alltid på hjälpsam och vill vara delaktig. Så det finns många bilder av henne där hon står mitt i baket. Har använt flera av mina gamla julstämplar för att piffa till sidan. Insåg att jag inte har ett enda julpapper kvar, bara småbitar. Behöver börja leta inför årets julkort, om jag ska göra dem. Kanske ska gå bananas och skicka efter kort på nätet... Vi får se.

Pepparkakebagaren

Idag blir visar jag en enkel layout. Har bara använt ett mönsterpapper, liquid pearl och en liten dekoration i form av en gran. Ville få det att se ut som kristyr runt pappret. Så min flaska liquid pearl är slut nu.... :)

Bästa Vänner

Påbörjade en LO i förra veckan, men kunde inte komma på vad jag skulle göra med den. Pappret är från BoBunny och är sååååååå fantastiskt. Ville inte förstöra det utan få en större effekt.  Satte dit ett kort men sedan tog det stopp. Men i söndags gjorde jag den klar.  Kladdade med stickles lite här och var. På blommor och fåglar. Sedan hände jag dit lite metallberlocker och en trådblomma. Drog linjer från trädgrenen till berlockerna så att det såg ut som de oxå hängde från trädet. Ser rätt bra ut, även om det känns lite konstigt att inte ha gjort så mycket med sidan....

Fågelholk

I går fick jag äran att hjälpa Grodan att pyssla igen. Hon tittar på Fixa Rummet på Barnkanalen. De har börjat med utmaningar och förra veckan var utmaningen att göra en fågelholk. Det har vi ju gjort förut och i programmet gjorde de en av en makaronlåda. Så nu fick makaronerna flytta från papperslådan till en plastbytta för här skulle göras holk. I programmet klädde de holken med mönsterpapper, vilket jag tyckte blev snyggt. Men NEJ, vit cardstock skulle det vara. Jag har hjälp henne med att klä kartongen, sätta fast tak och skära ut hålet. Sedan har Grodan dekorerat. Och så här blev det: Snyggt eller hur?! Grodan är jättenöjd och bilder är skickade till SVT. Man kunde vinna collagetröja och tummstock. Vi får väl se om det blir någon vinst, kommer rapport om det i så fall. Vi håller tummar och tår.

Presenter

I går var vi bjudna på kalas/fest hos goda vänner. De är av sorten som har väldigt specifik smak och jag tycker att det är jättesvårt att köpa något åt dem. De önskade dessutom sig ingenting, men med ingenting kan inte jag gå på kalas. Något måste jag ta med mig. Så det fick bli något ätbart. Brukar gå hem. Körbärsmarmeladen och äppelsaften jag gjort själv saknade etikett så det gjorde jag i fredags. Båda mönsterpappren är från Maja Designs Skärgårdsliv. Stickersen på kortet och burken är från Echo Parks So Happy Together. Äpplet på flaskan från October Afternoon.

4 KALAS

Layouten handlar om Grodans fyraårskalas. Har använt ett mönsterpapper som bakgrund, från BoBunny. Har använt två mönsterpapper, det med fåglarna är från Panduro. Det andra med jordgubbarna kan jag inte komma ihåg vad det är för något. Lite stickers har jag klämt dit oxå... Och här är bokstäverna jag fixade till.

Mixed Media

Behövde en text till en layout men hitta inga bokstäver i rätt storlek och färg. Så det blev till att fixa till några. Har bokstäver i papp med glättig/lackad yta, svåra att fästa färg på. Så jag filade upp ytan så det blev papp igen. Använder ett cardstock som underlag. Tänker att jag kanske kan använda det till något en dag. Just nu är det gesso, mist och acrylfärg på det. Tog fram mina Inktense Blocks som jag köpte i början av året. Fick tips om dem när jag var med Creative JumpStart. Ritade först med pennorna och tog sedan lite vatten och jämnade ut färgerna en aning. Tog sedan fram min nya sprayfärg från HeidiSWAPP. Mustard heter färgen, men den sedan nästan ut som guld när man sprayat på det. Ska använda dem till en layout som sagt. I morgon kommer den.

Every DAY life

Pysselkrisen över för denna gång. Grodan tvingade ju ner mig i källaren i tisdags och här kommer alstret jag producerade medan hon gjorde tre! Hade kladdat ner cardstocken med färg för någon vecka sedan så den stora blaffan var torr. Kladdade bara dit det lilla uppe till höger, men det torkade snabbt. Lekte lite med band denna gången. Har satt dit ett band, en spets och en bit scrappersfloss.

Pyssel med Grodan

I går hade jag tur. Min stora tjej ville så gärna gå ner i källaren och srappa. Det har hon velat länge men det har inte funnit så mycket tid till det. Men idag struntade vi i allt annat och gick ner. Hon har en egen låda och så får hon låna en del saker av mig. Hon gjorde tre layouter till sitt album.  Det viktiga för henne är att få med måna dekorationer. Hjärtan är viktigt att få dit oxå. Denna gången har hon satt blommor över alla hjärtan, förstår inte men hon får göra som hon vill. Det kostar mig bara ett cardstock och det gör min inget. Vi gillar ju pyssel lika mycket hon och jag. Det är kul att få lite ensam tid med henne. Hon tittar ofta på det jag håller på  med och försöker göra likadant. Jag försöker visa och låta bli att hjälpa henne för mycket. Hon löser det ju oftast själv.

Tid...

Vart tar tiden vägen? Hinner inte med.... Har inte hunnit sitta i pysselrummet så idag blir det ingen layout. Kanske att jag kan hitta lite tid i morgon kväll. Var hos pappersbiten i förra veckan och köpte lite papper och ett album. Har snöat in på American Crafts album och denna gången blev det ett rött. Köpte oxå ett kitt från Echo Park So Happy Together. Letade efter dekorationer, men det är svårt att hitta för jag vet inte riktigt vad det är jag vill ha. Har ännu inte hittat någon bra webshop som kan ersätta det jag brukade handla hos Mollys. Och det finns inte så många fysiska här omkring... Kanske att  jag får åka till Borås någon dag och kolla in Magnolias butik.

I :heart: pyssel

Jag är ganska dålig på att ha hela mönsterpapper som bakgrund till mina layouter. Antagligen för att jag inte tänker på att det ju faktisk går alldeles utmärkt att göra så här oxå. Den här är jätteenkel. Pappret är så fantastiskt så jag har inte satt dit så mycket grejer. Har kaddat dit en remsa gesso under kortet. Sedan har jag stämplat ihop tre varianter av band och tejpat dit dem. Pappret är från My Mind´s Eye - on the bright side. Hjärtat har jag klippt ut på frihand ur ett akt Maja Design Skärgårdsliv.  Har chalkat kanterna med rött, sprayat med glimmermist i en rosa/röd nyans och sedan kladdat ner det med cracklepain. Fäste det på layouten med dubbla distanskuddar.

Bula

Svenskscrapbooking.se har ju en födelsedagsCC just nu, har inte fått gjort någonting till den. Men i helgen la de ut bilder på förstasidan för inspiration, gjorda av Maya. Bilden med siffrorna föll mig mycket i smaken och jag liftade den direkt. Hennes är vit botten med vita siffror. Min är svart botten med svarta siffror. Har sprayat den med mist, men kunde öst på mer. Svårt att göra något åt det nu när bilden sitter på plats. Blev rätt fräck tycker jag. Bilden fick bli svartbvit för jag har inte fått köpt någon färg till skrivaren. Därför syns inte bulan i Grodans panna så jättebra, den är nämligen blå och röd.

Jul

Har inte många julpapper. Insåg detta när dessa två julsidor skulle göras. Har klämt ihop det jag har. Satsade därför på stora mängder kort. Denna fickan är lite speciell då själva kortfickorna är 10x10cm. Så det blev lite av en utmaning. Fick slåss en del med min skrivare oxå för att få det som jag ville. Men till slut så. Två av bilderna blev svartvita för nu tog färgen slut i skrivaren igen. Så framöver blir det lite svartvit scrapbooking.

Oktober

Fortsätter temat med Little Yellow Bicycle på andra sidan av September. Här kommer Oktobersidan. Lite mer jounaling på denna. Eller i alla fall fler tags. Har klippt ut några fåglar och tejpat på en av tagsen. Dessutom stämplat en pil.

September 2010

Detta pappet... Såååå fint. Little Yellow Bicycle tror jag att det är. Använde 10cm av pappret till överkanten på denna ficka. Vet inte riktigt hur jag ska titulera dessa sidor. Kan ju kalla dem för en layout för det blir ju ändå det på något sätt, men tycker inte riktigt att det passar. Det får väl bli sida kanske...

Framsida album2

Album nummer 1 är fullt och färdigt. Nu finns det layouter och bilder från alla månader under Grodans två första år. Album nummer 2 har jag haft ett tag och det är redan fullt men jag har inte dekorerat utsidan förrän nu. Pappret är Bella btlv. Så nu ska detta albumet fixas med bilder. Här saknas ganska mycket. 2011 har nog bara två eller tre layouter. Så det blir mycket jobb innan det är klart. Måste köpa ett album till oxå. För det är nog realistiskt att ha två år i varje album och hon är ju redan 6år... Oj vad tiden går...

Bicycle

Klet och kladd-moster är tillbaka. Blev sugen på att gegga med gesso och färg så fram med mallarna och kladda på. Först gesso genom en mask med olika bubblor. Ville ha ett flöde så jag kladdade inte hela masken utan bara tvärs över. Dropp/skvätte sedan över akrylfärg och mist. Så här blev den färdiga layouten med papper, text och bling. 

1åring

Håller ju på att fixa till Grodans album med lite extrasidor. Har gjort en sida om hennes 1årsdag men den är i hennes "första åren"-album. Såg ju lite tomt ut att inte ha några bilder alls från hennes födelsedag i det stora albumet så jag gjorde två Memorology-sidor. Den första är för den dagen hon faktiskt fyllde år och firande vi hade då. Och den andra (baksidan) är från hennes födelsedagskalas med släkten som vi firade med några veckor efter hennes födelsedag. Skrev ut två bilder per 10x15 kort för bildserien är så rolig när hon inte förstår att hon ska blåsa ut ljuset utan kör skeden i tårtan för en smakbit. 

Let´s go outside!

Gesso är ju så roligt! Använder det på tok för lite. Kanske ska plocka ner min hårfön i pysselkällaren så jag kan få det att torka snabbare, kanske blir enklare att använda det då. Nu får jag en idé, kladdar ut gesson, lägger det att torka, kommer tillbaka efter några dagar/en vecka och har helt glömt bort vad jag tänkte när jag kladdade ut det. Oftast blir det ju bra ändå, men inte som det var tänkt. Taggen och den randiga pilen är från Echo Park, så oxå flaggorna i flaggspelet. Hjärtat är Maya Road och i trä.

Två små askar

Har altrat ett par tändsticksaskar till jobbet. Jag är sjuksköterska och det händer ibland att patienter avlider på avdelingen. Då brukar vi göra fint i rummet och tända ljus. Undersköterskorna jag arbetar med tyckte att jag skulle göra ett par tändsticksaskar vi kunde använda som var lite trevligare än Solstickan original. Så jag gjorde två stycken ganska enkla askar med text på. Får se vad tjejerna tycker om dem.