Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från september, 2012

Ta en lott!! Blogcandy!

Nu fick jag fotat! Så här kommer den.... Min 10 000 sidvisnings BLOGCANDY .... För att vara med: 1. Länka till min candy från din blogg/hemsida. Låna gärna bilden om du vill. 2. Skriv en kommentar till detta inlägget. 3. Bli gärna följare, om du vill. Vad kan du då vinna? Jo detta... Tre rullar tejp, Teeny Alphas, band, två stämplar, jounaling tags, brads, mm. Candyn avslutas den 21oktober. Vinnaren redovisar i vecka 43. LYCKA TILL!!! Och TACK för att DU tittar in i min blogg!!

Funderingar

Det börjar bli dags för en bloggcandy igen. Har snart kommit upp i 10 000 sidvidningar. Fantastiskt!! Är så glad över alla som hittar till min sida. Har börjat samla ihop lite saker, nya o gamla. Förhoppningsvis kommer jag kunna lägga ut candyn i eftermiddag. Bara lilla Ugglan somnar... :)

Grattiskort

Var ju tvungen att göra något när Grodan var med mig i källaren i fredags. Hon pysslar ju så bra själv så jag fick mest sitta. Gjorde ett litet grattiskort. Inte för att jag behövde något men det är enkelt o snabbt att göra. Rätt nöjd faktiskt..

Tokfia

Ibland får jag bara total stopp i scraphjärnan o får lägga ifrån mig ett alster. Kommer bara inte vidare. Kan inte se vad som saknas. Får den då ligga ett tag, en natt, en vecka, någon månad. Så brukar det dyka upp idéer. Denna LO var en sådan. Det saknades NÅGOT. Men vad? Hade mösterpappret, texten, titeln o fjärilen. Lade till hjärtat, scrapfloss o lite stikles på fjärilen. Nöjd. Enkel men rolig. Tänk att det ska ta en månad att komma fram till det lilla? :)

Veckopeng

Som sagt så fyller Grodan snart 5år o vi tycker det börjar bli dax för veckopeng. Hon vill gärna köpa saker, men har sällan så mycket pengar. Vi kommer inte från någon släkt som sticker till barnen pengar i tid o otid. Så här i veckan gjorde jag en kalender över veckan där hon kan sätta klistermärken för det hon har gjort. Vi har bestämt några grejer hon ska göra varje dag o ett par saker hon ska göra två gånger i veckan. Grodans vecka börjar på lördag eftersom hon ska få sin veckopeng på fredag. Mönsterpappret är återigen EPs Hello Summer. Har laminerat mönsterpappret o schemat. Har sedan satt klistermärken på utsidan. Klistermärkena kommer oxå från EPs Hello Summer. Hjärtana har jag köpt på ICA. De är lite tjockare o jag tänkte att kommer gå att använda en stund. Har köpt stjärnor o blommor oxå att byta till när limmet släpper. Grodan är mycket nöjd. I går fyllde hon hela första kolumnen i rena glädjeyran.

Grodan pysslar

Om en vecka fyller vår stora tjej 5år. I år tyckte jag att hon kunde får göra sina kort till barnkalaset själv så i går gick vi ner i mitt pysselrum. Hade köpt kortbaser på Panduro. Hjälpte henne skära till mösterpapper. Sedan gjorde hon resten själv. Åtta stycken väl dekorerade kort blev det. Hade köpt några dekorationer åt henne på Gekås, hundarna, katterna, stjärnorna o filtblommorna. Dessutom fick hon lite av mina grejer. Fantastiskt roligt, tyckte vi båda två.

Hannas utmaningar

Hanna hade oxå gjort två utmaningar till scrapmarat förra lördagen. En skissutmaning o en färgutmaning. Färgutmaningen såg ut så här. Och så här blev mitt alster: Mönsterpappret är från Echo Parks Hello Summer, samma vimplarna. LOn blir till barnens stora kusins album. Skissutmaningen såg ut så här . Hon hade hittat en kul skiss på nätet. Och så här blev min tolkning: Har väl mest inspirerat av "flärparna" på skissen. Har sedan satt ett hopplock av bokstäver för att göra titeln. Tyckte inte det behövdes så mycket mer. Kortet är så underbart i sig. Tycker att det är ganska skoj att scrappa efter skiss, även om lifta är min stora favorit.

Goding

Alster nr 2 från pysseldagen. Oxå en av mina utmaningar. Hade samlat ihop lite grejer som jag inte riktigt vetat vad jag skulle göra med. Bingo-brickorna är jättefina men de har legat i pysslerummet i fyra år nu. Samma med diabildshållaren. Köpt för länge sedan men inte använd. Alla fick så klart var sitt kitt. Allt måste användas, men man fick lägga till saker om man ville. Texten är en sida ur en SF-bok :) Så här blev mitt alster... Har börjat på ett nytt album med denna LO. Mina barn har fyra kusiner. Jag har påbörjat album till min brors barn tidigare, men hittade så många fina bilder så nu ska jag göra varsitt album till svägerskans barn. Tänker mig att jag ska ge dem albumen i 20års present. Att de ska innehålla mina bilder o mina tankar om dessa goa barn. Långtidprojekt alltså :)

Scrapmara :)

Vilken fantastisk helg!!! Barnvakt åt barnen o bio med maken i fredags. Scrapmara med goda vänner i lördags o trädgårdsarbete i dag. Toppat med bio med familjen o barnens kusiner. Är heeeeelt slut. Fyra taggade tjejer med varierande scraperfarenhet var vi som samlades i min källare i lördags. Hanna o jag hade gjort två utmaningar var som vi satte igång med. Fyra LOs lyckades jag få till. Plus 2 LOs som inte blev klara. De andra fick gjort en del oxå. Vi lyckades dra ner Alvina i träsket oxå :) Dessutom lyckades jag få Stina att göra två av utmaningarna, det är inte illa. En riktigt rolig dag helt enkelt. Fler sådana behövs helt klart. Mina utmaningar bestod av en skiss o en "skräphög". Skissen såg ut så här: Och så här blev min tolkning: Vet inte riktigt hur många LOs jag gjort om Grodan o Liseberg. Det har blivit ett par stycken. Hon äääälskar ju Liseberg. Bakgrundspappret är en broschyr som jag skrynklat ihop o rivit lite i för att den ska se ut som om

Kalsinbjudningsdax

Då var det dags igen för att göra kort till nästa kalas. Gillar att vara ute i god tid o vill ju helst göra korten själv. Denna gången blev de enklare än enklast. Mest för att tiden inte finns. Håller på att byta arbetsplats o mellan ordinarie arbetstid ska jag hinna med brevidgång oxå. Så här har jobbats. Drog dessutom på mig en lättare förkylning som jag ännu inte sluppit helt. Så när jag inte jobbar så vilar jag mest jag kan.Går ju sådär eftersom jag har barn, men tid för pyssel har det inte blivit i vilket fall. Hjärtan blev det till Grodans 5års kalas. Släktkalaset alltså. Som sagt. Enkelt. Vit cardstock. Mönsterpapper från echo parks Hello Summer -serie. Och så en femma och ett litet rött hjärta. Femmorna blev alla olika eftersom jag plockade dem från gamla ark med bokstäver o siffror där det nästan bara är siffror kvar. Har sådan ångest för att slänga de gamla Thickers arken. Vet inte vad jag ska med dem till. Finns inte måna vokaler kvar så det är helt hopplöst att fö