Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från april, 2011

Fler ATC-kort

I swappen fanns möjlighet att vara med i nio olika kategorier. Jag hakade på tre. Färg, ordspråk o valfritt. När det kom till valfritt hade jag lite svårt att komma på något. Rotade igenom mina stämplar som jag nästan aldrig använder, de flesta har jag inte köpt själv utan fått. Korten blev ganska mörka o murriga. Inte alls min stil egentligen men jag gjorde korten i slutet av min 150-utmaning så jag hade ju inte så mycket material kvar att välja på. Svampstämpeln fick jag på ett scrapmara jag var på 2008. Har inte använt den förut.

Första ATC-korten till en Swapp

Gick med i en Swapp för ett tag sedan som gick ut på att göra ATC-kort. Har aldrig gjort ATCs förut men tyckte det verkade vara en kul idé så jag hoppade på. Så här ser mitt bidrag ut i kategorin "Färg". Man skulle göra nio stycken o jag valde att göra olika men ändå liknande. ATC-kort kan även vara sydda o jag inspirerades lite från lappar sydda i lapptäckesteknik. Det ska bli spännande att se vad de andra har gjort när swappen kommer tillbaka.

Snabbscrapp

Har precis börjat med ett album om min brorson som snart fyller 2år. Snabbscrappade denna bild som är från första gången vi träffade honom. Första bilderna i hans album kommer jag få scrappa med svart/vita bilder för min GULA färg tog slut i skivaren när jag skulle skiva ut. Gillar att scrappa m svart/vita kort men gör det sällan. Det blev väldigt sparsamt med dekorationer, men jag gillar det enkla. Jounaling finns på taggen som är gömd bakom mönsterpappret. Det har blivit lite av min grej det senaste, att gömma texten. Använder det väldigt ofta.

Konserv för sötsugna

Hinner inte med allt jag vill. Vi ska ha kalas nästa helg o vill därför prioritera trädgården. Det blir därför inte så mycket pysslat. Det har ju varit påsk oxå o vi har varit på sommarstället o grejat i den trädgården. Det ganska skönt nu när vardagen kommer. Idag har jag inte gjort något vettigt. Landen får vänta till kvällen för det är för varmt nu på dagen när solen ligger på. Ugglan somnade en sväng nu så jag passade på att smyga ner o göra klart en konserv jag började på i förra veckan. Och JA, jag har börjat gilla effekten av Glimmer mist :D Min heter Starfish o är skönt rååååsa. I konserven finns kolor. Har ganska många födelsedagsbarn i maj så den kan säkert komma till användning. Självklart har jag varit inne hos Tesa igen o tittat. Där finns en bra beskrivning på hur man gör burken oxå. Tyvärr kommer bloggen kanske inte finnas kvar eftersom Prickiform kommer att stänga. Tråkigt tycker jag.

Tredje bidragen till CCn

Här är mitt sista bidrag till Scrappiz CC . Kommer nog inte få tid att göra fler. Gillade MiMas skiss jättemycket så jag var bara tvungen att göra den. Utmaningen var att följa skissen o att använda metall, tyg o plast på alstret. På min LO är Overlayen i plast, bradsen i metall o band o bokstäverna i titeln är tyg.   Har följt skissen ganska noggrant. Det blev väldigt rosa :) Men min tjej är väldigt rosa så det passar ju jättebra. Idag startade Mollys CC oxå. Har inte kollat in utmaningarna ännu, men ska se om jag kan få något gjort i slutet av veckan kanske.

Andra alstret till CCn

Mitt andra bidrag till Scrappiz CC är en LO där journalingen skulle ta storplats o göras på ett sätt som man inte använder sig av annars. Jag skriver oftast min jounaling på små tags som jag köper eller ev gör själv. Alltid handskrivna även om jag har en kass handstil. Så denna utmaningen gjorde jag genom att skriva ut jounalingen på mönsterpappret. Rimna hade gjort det o jag tyckte det var så fint. Kollade inte på hennes LO när jag gjorde min, men man skulle kunna tro att jag gjort de för de blev ganska lika... Ville hålla min enkel så texten skulle få ta mycket plats. Därför är det ganska minimalt m dekorationer. Kommer helt klart att använda mig att detta sätt att skriva igen. Tycker att det blev riktigt fint. Sedan kan man ju dekorera mer om man vill.

Scrappiz CC

Under påsken pågår en cybercrop hos Scrappiz , det är väl ingen som missat det? :) Drog ut utmaningarna på papper i förrgår men fick liksom inte tummen ur. Fastnade redan på första utmaningen eftersom jag inte har något gult att scrappa med. Men i går hittade jag lite inspiration när Ugglan somnade på förmiddagen o påbörjade två utmaningar. Att skapa monokromatiskt kan jag tycka är ganska roligt. Gör det väldigt sällan, det  blir egentligen bara när jag får en utmaning på någon träff eller så. Nu blev det en LO till utmaningen sponsrad av  Skaparlustens . En grön! För det var det enda jag kunde hitta mycket av :) Gillar grönt i de flesta nyanser o det passar bra att göra en LO till brorsonen i den färgen då han ofta har grönt på sig. Har krafsat långt ner i lådorna. Bingobrickan köpte jag för flera år sedan o har inte använt många av dem (det var 20st i paketet). Nallen är egentligen en kakeldekor från Lagerhaus, oxå köpt för flera år sedan.

1500 besökare!!

OJ! Vad ni är flitiga och hälsa på här hos mig. Jag blir så glad när jag ser min räknare ticka iväg. Och många fina kommentarer och glada tillrop skickar nu oxå. Är lite dåligt på att svara, vill säga här att jag är jätteglad för alla kommentarer! TACK!!

Pappersbiten

Även denna månad har Pappersbiten i Alingsås en kul utmaning, en bingobricka. Jag har inte skapat efter bingoprincipen förut så det var nytt för mig. Vet inte om jag lyckats få med allt heller  eller om jag tagit för många genvägar. Jag valde raderna 2 o 6, man fick välja flera eller alla om man ville. Tog ett mönsterpapper med ränder o mina fjärilar o delar av blommorna är i metall. Hjärtan har jag ritat på tagen. Pearkmaker använde jag på mitten av blommorna, på en fjäril o som prickar på bokstäverna. Hoppas att det funkar som tävlingsbidrag :) LOn ser lite blek ut... Fotade ändå utomhus i mulet väder. Den är inte lika blek i verkligheten.

Månadsskiss på Svensscrapbooking.se

Har gjort en LO till månadens skiss hos Svenskscrapbooking.se . Hänger där en del. Gillar att vara där då det finns så många scrappare där som man kan hämta inspiration från. Och så kör de ju med flera månadsutmaningar. Hade tänkt delta i alterutmaningen oxå, får se om jag hinner. Har lite annat jag vill hinna med oxå. Mina blomsterland är fulla i ogräs tex. Vill gärna ha fina land till Ugglans kalas 1 maj o då behöver jag rensa!!! Envetet ogräs! Men jag tänkte vara envetnare... Vi får väl se vem som vinner :D Här är min LO. Har följt skissen ganska strikt den här gången. Softade upp den annars ganska pojkiga LOn m en fjäril, tycker det är kul att bryta av med något annorlunda. Både ticketen o pappret är från Fancy Pants serier . Jaha, då får vi se om jag har någon chans denna månaden. Fick några röster med min LO förra månadsskissen.

Vattenkanna

Hittade en underbar beskrivning på en vattenkanna på Scraphimlens blogg i veckan. Beskrivningen kom här ifrån . Var ju bara tvungen att göra mig en egen. Tanken är nog att ge bort den, men ska hitta på något att lägga i innan. Kan inte lägga i godis så jag får klura ur något annat. Blev rätt nöjd med kannan faktiskt.  Stämplade på den undre blomman med min swirlstämpel men det syns inte på bilden :)

Scraphimlens apriltävling

Hakade på Scraphimlens månadstävling . Temat är vår o alstret ska innehålla minst 3 mönstrade papper, 2 blommor, 1 urklippt figur o ordet VÅREN. Så här blev min tolkning... Fågeln är min utklippta figur. Och i titeln finns ordet VÅREN. Det var en rolig utmaning tycker jag. Ska in o kika på de andra alstren nu tänkte jag. Såg att det var några till som antagit utmaningen.

Grodan bygger bo :)

Grodans pysselpassion har väl ingen missat. Här pysslas stup i kvarten. I alla fall en session varje dag :) Limstiftet behöver snart bytas ut o hon köpte en egen rulle tejp när vi var på marknaden i slutet av mars. Har jag sagt att hon är 3½år? Underbar ålder. För det mesta :) Hon är dock ganska lik sin mamma (mig alltså), tänder på två röda o blir rosenrasande över till synes ingenting. Så lika snabbt som pysslande är i gång kan det gå över i ilska o sluta med tårar o raseri. Vi har planer på att ge henne ett skrivbord i födelsedagspresent, nu pysslar hon på köksbordet vilket är lite krångligt o kräver att  jag springer o servar med papper o pennor. Idag har hon gjort en fågelholk till mig. Jag såg en så söt holk i tidningen Allt som Scrap o visade Grodan hur man kunde göra. Har hjälpt henne limma o klippa hålet. Hon har själv komponerat pappren. Visst är den söt?!

Återblick

Satt här vid mitt morgonkaffe o funderade lite. Jag började scrappa 2005. Gifte mig med min man då o ville göra ett album om det. Gick till INEX o köpte ett fint album o lite material. Satte ihop ett album o var ganska nöjd med mig själv. Gjorde ett par album om våran familjehund o gav bort i julklapp samma år. Sedan föddes Grodan hösten 2007 o jag började på ett par album till henne. LOn här är från hennes album. Bokstäverna är urklippta från ett ark jag printat ut från nätet :) Var jättenöjd med denna LOn. Gjorde ett eget bakgrundspapper av ultraljudsbilden. Har utvecklat en aning sedan dess :) Känner inte att jag har någon särskild stil, men forum o bloggar har helt klart gett mig en bättre ordning på mina layouter.  Använder sällan gråskala nu för tiden. Skulle inte vilja göra om mina gamla album, men det är roligt att se hur man har utvecklats i sitt scrappande.

Bloggcandy hos Mollys scrapbooking

Ett påskägg fyllt med scrapgodis vill väl alla vinna?? Gå in hos Mollys scrapbooking o ta en lott du oxå!!

Scrap & Hobbys aprilskiss

Har gjort ett bidrag till  Scrap & Hobbys  aprilskiss. Gillade skissen o tänkte att jag skulle skicka in ett bidrag. Här är en bild på skissen. Har kladdat m acrylfärg i vitt o silver i bakgrunden. Glimmer mistade sedan över hela CSn med min rosa mist. Mönsterpappret är från Maja Design, det är små bruna hjärtan på det. Ganska minimalistiskt blev det denna gången. Lite halvpärlor o några hjärtan bara. Är rätt nöjd faktiskt.

OA-väska

Ibland när jag surfar runt på olika sidor ramlar jag över grejer som jag bara inte kan låta bli att göra. Igår tittade jag in hos Rimna´s skafferi o hittade denna underbara väska ! Var ju bara tvungen att göra mig en egen. Det finns en beskrivning på hur man gör den hos Scrapptagen . Så här blev min... Pappret är från October Afternoon  Daydream-serien. Bandet är köpt på Panduro o tillhör deras Tilda-serie tror jag. Knappen är från en gammal kappa :) o är väl egentligen mörk grön men ser väldigt svart ut på bilden. Gillar October Afternoons logga, hoppas att det är ok att använda den så här. Ska ju ha väskan själv :) Satte dit magneter för att kunna öppna o stänga. Inne i kan man ju dekorera om man vill. Rimna hade stämplat i botten på sin. Vet inte vad jag ska ha min till ännu så det får vänta. Kanske gör ett minialbum på insidan senare, med bilder från våren kanske :)

Gammal synd - ett album

Har en katalog på datorn som heter EJ BLOGGAT. Där lägger jag bilder på alster som jag av någon anledning inte kan blogga direkt när jag gjort dem. Där ligger bilder på ATC-kort till en swapp som väntar på att swappen ska börja snurra. O där hittade jag ett minialbum jag gjorde i höstas. Vi hade möhippa för en kompis o jag har gjort ett album till henne som hon inte fått ännu för vi har inte setts på lääääänge... Stjärnalbumet är från Inkido.se . Blommorna har jag gjort själv med hjälp av min punch o en beskrivning från Svenskscrapbooking.se . Hoppas träffa henne snart så jag kan ge henne det... Vi skulle sets men mina barn har ju varit sjuka så det har liksom inte blivit av. Nu är de friska i vilket fall så nu kanske vi kan träffa lite folk :)

Favoriter

Tesa hade scrappat en så fin LO om sina favoritscrapverktyg. Tyckte det var en rolig idé o hittade så fina kort på min lilla Groda. Så det fick bli hennes favoritsaker. Har liftat både format o rubrik även om min är på engelska. Tycker vimplarna på Tesas LO är såååå fina, men jag lyckades inte få till dem så jag gjorde lite annat istället. Min blev ju ganska simpel i jämförelse men ville att bilderna skulle framhävas så det blev inte mer än så här...

L.Scrapbooking månadsutmaning

Ramlade över den här utmaningen på L.Scrapbooking. Tycke att det var en kul skiss så jag filade ihop ett alster. Ideén med knappar som vimplar hittade jag hos Emmeli . Hon gör så fina alster, dyker ofta in där o kikar. Jaha, då är det bara att hoppas på vinst :) Har letat upp fler utmaningar på lite olika bloggar som jag ska ta mig ann det närmaste. En började jag på i går, färgen ligger o torkar. Kanske kan hitta tid i helgen o göra klart den.

Cupcake för studenten

Varför inte bjuda den nybakade studenten på en kaka?? Gjorde ju två cupcakes i rosa o tänkte att de kanske kan vara kul som present. Men förutom mina döttrar så är min släkt inte särskilt råååååsa :) Såå, tänk om. Gjorde en i studentfärger istället. Jag tycker nog att de rosa blev finare, men ska man ge bort något får man ju ibland tänka på den man ska ge grejen till oxå. Vi får väl se om den uppskattas här fram i vår.

Square Stamp Calenders

Köpte en liten frimärkskalender på Rekordträffen hösten 2009, tyckte den var sååå söt. Den är från Shabby Chic Crafts . I går gjorde jag klart augusti, september, november o december. Gör albumet i 6"x6" så det finns inte plats för så mycket dekorationer eller jounaling. De är därför ganska enkla. Hade lite otur (eller tur) när jag skulle skriva ut bilder oxå, den gula färgen tog slut i skrivaren o det fanns ingen på lager... Sååå jag får scrappa m svartvita foton. Gör inte det särskilt ofta, tråkigt nog. Tycker ju att det blir så fint m svartvitt. Här har jag använt vanliga pärlor som dekor. Ja, vanliga är de ju inte eftersom de ser ut som löv, men det är inga halvpärlor.  Här har jag använd en filtbord som jag köpte för lääääänge sedan. Passade ju bra när jag scrappade om får flytt från stan. :) Här har jag färglagt en plastsnöflinga m acrylfärg. Som sagt, enkla LOs. Kalendern förhöjer ju hela LOn. Skulle kunna tänka mig att göra något liknande om 2011. Får se om

Bloggcandy hos Scrappfabriken

Oj oj oj, vilken candy! Har ju inte så mycket tur i utlottningar men är man inte med har man inte en chans att vinna. Kolla in detta: Gå in o titta du oxå!! Hos Scrappfabriken alltså!!

En altrad ask för smycken

Påbörjade en ask i veckan. Grodan ville pyssla o då passade jag på att plocka upp papper o en ask o pyssla lite jag med. Ugglan har inget smyckesskrin o nu köpte jag ett så fint papper från Maja Design som passade perfekt. Har lite askar liggande för man vet ju aldrig :) Den här är från min mans gamla HTC. Jättebra ask, ganska stor. Ugglan ska nog få plats med lite smycken där i. Pappret var mönstrat i rosa på båda sidor så jag valde sidan m hjärtan till askens framsida o den m schabloner till resten av sidorna. Texten i framkant " Ab imo pectore" betyder Av hela mitt hjärta. Tyckte jag var lite sött så det fick sitta där.  Blommor o krimskrams :) Metallbiten som sticker fram under är ett metallhörn jag fick när jag köpte limduttar för ett tag sedan. Minirosorna köpte jag på Nossebro marknad förra onsdagen, till överpris visade det sig :( 1an i metall är från en prislapp på ett par jeans. Tagen har jag stämplat med brunt o rosa o min swirl-stämpel från Panduro. Har sa

Nya utmaningar o två nya LOs

Ni har nog förstått att jag gillar utmaningar :D Har därför påbörjat två nya som löper parallellt. 365 alster har jag redan berättat om. Är med på en månadsutmaning på svenskscrapbooking.se oxå. Den går ut på att skriva upp saker man ska använda i sitt skapande o göra detta under en månad. Så här ser min lista ut: 1. Overlays 2. Wellpap 3. Stämpla på LO 4. CB 5. LO m minst 3mönsterpapper 6. rubons 7. Chipboard shapes 8. Bubbelplast 9. Vanliga pärlor 10. Köpa någon helt nytt o använda Idag har jag köpt glittermist som då blir nr10 för de har jag inte använt tidigare.  Alster nr 151 är en cupcake i studentfärger som jag inte kan visa ännu. Har planer på att ge bort den. Alster nr 152 är en LO. Här har jag använt mig av 3. o 8. på listan. Swirlen är gjord med en Clearstamp från Reprint. Alster 153 är oxå en LO. Här jag har med 5. pappren är från October Afternoon , American Craft o S.e.i. och 6. Rub ons från Fancy Pants . Så sex stycken grejer kvar att göra.  Idag har j

Bloggcandy hos LillBlomman

Dök över en FANTASTISK bloggcandy! Lillblomman har fått nästa 75000 besökare i sin blogg o firar detta med denna candy. Vill ju gärna vara med även om jag sällan har turen att vinna. Håller tummar o tår o hoppas på vinst!! :D

Total pysseltorka....

Har ju varit så vansinnigt kreativ under två månader så nu tog det liksom stopp. :) Har vid tre tillfällen under helgen suttit nere i källaren o pillat lite men gått upp igen för det har bara gjort mig deppig att se grejerna men inte få något gjort. Har gjort en cupcake o 2 LOs men de saknar "det där" så de är inte klara ännu. Ska på shoppingspree i morgon, hoppas hitta ny inspiration då. Har 2 CS kvar, båda i grönt o få papper som passar ihop med dem. På pappersfronten lyckades jag väldigt bra med min utmaning, har inte mycket papper kvar. Lärde mig oxå flera sätt att göra egna dekorationer på, blir inte lika låst när jag kan göra egna dekos. Men det finns mycket tingeltangel kvar. Kanske ska ordna en Swapp med gamla grejer... Bara för att få blandat runt på grejerna lite. Ibland funderar jag på varför jag köpt dem alls... Grodan är bara tre år än så hon kan inte få allt. Får väl spara det i små askar för henne att få senare. :) Idag blir det nog brödbak istället för p